"Девня цимент" стана "Инвеститор на годината"

investor-of-the-year

"Девня цимент" стана "Инвеститор на годината". На церемония снощи наградата връчи президентът Росен Плевнелиев. Българската агенция за инвестиции дава вече девета поредна година награди на фирми, работещи за подобряване на икономиката и на инвестиционния климат в страната.

Компанията "Девня цимент" е завършила проекта си за реконструкция и модернизация на инсталация за производство на клинкер и цимент. Проектът е на стойност 325 млн. лева, като при реализацията му са разкрити над 3000 работни места. Технологичната инсталация е със затворен цикъл, не произвежда отпадъци и е една от най-големите еднократни индустриални инвестиции в България за последните 25 години.

 

"Всеки инвеститор ни е важен - и тези с милиардите и тези с малките проекти - и големите и малките, защото всеки един е част от пътя за модернизиране и позициониране като добро място за правене на бизнес в региона", каза президентът, цитиран от БТА.

Президентът Плевнелиев посочи, че страната ни има дългосрочен план за развитие, ясни приоритети и цели до 2020 годинакоито са резултат от пълен политически консенсус. Държавният глава открои редица мерки за подобряване на инвестиционната среда у нас. Сред тях са изграждането на бързи влакови връзки, магистрали, пречиствателни станции, интегрирани транспортни проекти в големите градове, 27 нови индустриални зони, първите иновационни екосистеми, както и редица държавни и европейски програми за насърчаване на инвеститорите.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.