Компанията Lion's Head купува инвеститора в логистични площи BPD за 71,4 млн. евро

Компанията Lion's Head купува инвеститора в логистични площи BPD за 71,4 млн. евро

Инвестиционната компания Lion's Head, съвместно дружество на AG Capital и Old Mutual Property, купува инвеститорът в логистични и индустриални имоти BPD в най-голямата сделка в този сегмент от българския пазар на имоти от години.

Стойността на сделката е 71,4 млн. евро. Тя се осъществява с инвестиция на International Finance Corporation (IFC) - част от Световната Банка, и финансиране от UniCredit Bulbank. Правен съветник по сделката е Wolf Theiss Bulgaria.

С покупката AG Capital навлиза в нов за групата клас бизнес имоти и се превръща във втория по големина собственик на индустриални имоти в България, отбелязват от групата в съобщение, изпратено до медиите.

BPD има логистични центрове в София, Русе и Варна. Дългосрочни наематели в проектите на компанията са Phoenix Pharma, DHL, DB Schenker, Carlsberg, Speedy (Geopost), Wurth, Sopharma и други.

BPD е създадена през 2004 г. и е първата компания за инвестиции в България, листвана на Лондонската Фондова Борса (AIM). От 2009 година BPD е част от групата Tavistock - частна инвестиционна компания, основана от инвеститора Джо Люис преди 35 години.

Lion's Head управлява бизнес имоти в Централна и Източна Европа. В портфолиото на компанията са пет офис сгради с обща площ 235 000 кв.м: две в София - "Полиграфия офис център" и "Мегапарк", и три в Букурещ - Oregon Park. Сред наемателите на сградите са компании като Oracle, Deloitte, EY, Thermo Fisher, Bosch, Groupama, Payhawk, Kostal, GFK.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.