Българска компания създаде първата у нас b2b складова платформа за матраци

Българска компания създаде първата у нас b2b складова платформа за матраци

Пазарът на матраци в България отбелязва устойчив растеж през последните няколко години, като това се дължи на няколко фактора. От една страна, на повишаващия се потребителски интерес към качествен сън и все по-осъзнатата връзка с физическото и психическото здраве на човека, а от друга, глобалният възход на еCommerce сектора и удобствата, които предлага той за търсене, сравняване и доставяне на стоки.

Тези фактори потвърждават динамиката и разнообразието на пазара на матраци в България, който продължава да се развива и адаптира в отговор на променящите се потребителски предпочитания и технологични нововъведения.

Като естествен ход на пазарната адаптация е създаването на първата b2b складовата платформа, наречена ILVIDIHA.BG. Платформата е собственост на българската компания "Илвидиха" ЕООД, която има повече от 20 години опит в търговията и логистиката на матраци.

"Илвидиха" променя правилата на играта за търговците на дребно, хотелиери и други институционални купувачи, които търсят качество, разнообразие и стойност при решенията си за покупка", отбеляза Христо Чаков, управител на "Илвидиха" ЕООД. Той подчертава, че "Илвидиха" не е просто платформа, а цялостна екосистема без аналог, която има за цел да подкрепя и подобрява търговията с матраци в страната.

Какво представлява "Илвидиха"?

Това е иновативна платформа, създадена за B2B сектора и специализирана в предлагането на матраци и свързаните с тях продукти за подобряване на съня, като легла, подматрачни рамки и аксесоари. "Илвидиха" е предназначена не само да рационализира процеса на снабдяване с матрак, но и да предоставя достъп в реално време до цените и актуалните наличности, улеснявайки операциите на търговците в цялата страна.

Една от отличителните характеристики на платформата е нейното широко портфолио. Търговците могат да избират от обширен каталог от матраци, вариращи от базови модели до луксозни опции, всички събрани в едно дигитално решение.

Какви проблеми решава ILVIDIHA.BG?

Пести време - поръчването е безпроблемно и бързо, благодарение на интуитивната платформа, създадена за лесно използване. Партньорите имат възможността да избират от богат каталог, да правят поръчки без усилие и да проследяват доставките си в реално време. Този рационализиран процес не само спестява време, но и повишава оперативната ефективност, като позволява на на търговците да печелят с минимални инвестиции.

Създателите на платформата разбират значението на достъпността и финансовото управление за бизнеса. Ето защо "Илвидиха" предлага значителни търговски отстъпки и вълнуващи национални промоции. Тези финансови стимули дават възможност на потребителите на платформата не само да се снабдят с необходимите продукти, но и да повишат конкурентното си предимство на пазара.

Цените и наличностите в реално време са друг ценен аспект на b2b платформата "Илвидиха". Технологията ѝ гарантира, че търговците могат да виждат актуална информация, което им помага да вземат информирани решения за покупка бързо и ефективно. Тази функция намалява риска от изчерпване на наличностите и ситуации на свръхзапасяване, които са често срещани проблеми в сектора на търговията на дребно с матраци.

За търговците, които искат да сведат до минимум капиталовите инвестиции в складови наличности, "Илвидиха" предлага опция за дропшипинг. Това позволява на партньорите да разширят обхвата си, без да се занимават с управление на инвентара или логистиката да поръчват матраци и да ги доставят директно от двата склада на "Илвидиха" (в Благоевград и Пловдив) до крайния клиент. Този гъвкав модел дава възможност на бизнеса бързо да разширява дейността си и да се възползва от новите пазарни възможности с минимален риск.

За кого е предназначена партньорската програма?

Противно на общоприетото схващане, партньорската програма на "Илвидиха" не е предназначена единствено за традиционните магазини за търговия. Тя е подходяща също за собственици на онлайн магазини и управители на хотели. Програмата е добра възможност дори за физически лица, които притежават усет за продажби, като им предлага възможност да се включат в процъфтяващия пазар на матраци.

Партньорската програма отваря платформата за по-широка аудитория, чрез което не само разширява пазарния обхват на производителите на матраци, но и допринася за създаването на по-динамична и разнообразна бизнес среда в България.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.