БДВО обяви състава на журито на PR Приз 2024

БДВО обяви състава на журито на PR Приз 2024

Наближава началото на още едно вълнуващо издание на PR Приз, най-старият конкурс, отличаващ успехите в областта на публичните комуникации в България - единственият, който предоставя възможност за публично представяне и защита на проведени кампании и проекти в сферата на комуникациите.

Сп. Enterprise е медиен партньор на събитието.

Организаторите на конкурса PR Приз 2024 обявиха, кои са членовете на журито, които ще оценяват представянето на комуникационните практици. Седемчленният състав включва експерти с богат опит и практика в областта на връзките с обществеността.

Съставът на журито за PR Приз 2024:

Председател на журито е Иван Янакиев - председател и член на Управителния съвет на Българското дружество за връзки с обществеността. Той е собственик и основател на Propaganda Group - мрежа от бизнеси, работещи в екосистема от независими организации, които си сътрудничат помежду си. Той е един от водещите комуникационни експерти в България, като в биографията си има солиден опит от над 17 години в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и връзките с обществеността на международни компании и институции в редица сектори - политика, телекомуникации, технологии, банки, финтех, FMCG и други. Освен, че е един от най-познатите и уважавани личности сред професионалистите в PR-а и комуникациите, Иван Янакиев е активен в академичната общност като гост-лектор в редица университети, както и неизменна част от средите на предприемачите и инвеститорите в страната.

Доцент Марина Стефанова е зам. декан в Стопанския факултет на СУ "св. св. Климент Охридски". Тя е директор на магистърската програма "Отговорно и устойчиво управление" и управител на ESG Lab и ESG Academy. Председател е на Асоциацията на специалистите по устойчивост. Член е на "Консултативния съвет по корпоративна социална отговорност" към Министерството на труда и социалната политика и изпълнителен директор на Фондация "ФЕБ", чиито основни цели са свързани с подпомагане развитието на Стопанския факултет на Софийски университет "Св. Климент Охридски" и утвърждаване и разпространение на идеята за "устойчивото развитие" и нейното обогатяване.

Д-р Мария Николова е главен асистент в катедра "Медии и обществени комуникации" (катедра на ЮНЕСКО по медийна и информационна грамотност и културни политики за устойчиво развитие) в Университета за национално и световно стопанство. Била е два мандата член на Комисията за професионална етика на БДВО. През 2022 г. участва в International Visitor Leadership Program (IVLP) - водеща програма за професионален обмен на Държавния департамент на САЩ.

Калина Петкова заема позицията Лидер глобални комуникации за България, Албания, Северна Македония и Косово в Шнайдер Електрик. Част от екипа на компанията е вече повече от десет години, в които е преминала през различни роли в сферата на маркетинговите и корпоративните комуникации в Югоизточна Европа. В портфолиото й е комуникационната работа по проекти в разнообразни сфери: технологии, шоубизнес и творчески продукти, приобщаващата заетост и други, както и изследователска работа на терена на медиазнанието. Калина има докторска степен по Междукултурна комуникация от Софийския университет и към днешна дата води лекции в магистърска програма "Семиотика, език и реклама" на същия университет.

Ива Григорова - директор PR Бизнес в MSL, Publicis Groupe България. Тя има 16 години опит в PR комуникациите, стратегическото консултиране, корпоративен и бранд PR, управление на кризи и репутация, маркетингови кампании с кауза и с лидери на мнение, дигитален и inbound PR. Част е от Publicis Groupe България от 2018 г., когато поема управлението на PR агенция MSL Sofia, с което развива бизнеса и екипа на агенцията. В работа си, Ива прилага иновативни решения за развитие на индустрията, като софтуера за измерване на PR отразяването - PR Brand Acceleration.

През годините Ива работи с компании от бързооборотния, ритейл, телекомуникационен, технологичен и ИТ, банковия, козметичен и моден, фармацевтичен и институционален сектор на локалния и международни пазари. Журирала е в конкурсите SABRE EMEA Awards 2024 и Young Changemakers 2023 на Provoke Media, Dubai Lynx 2021 - PR category, Young Lions 2019 - PR Bulgaria, била е ментор в "Изгряващи звезди" и "Мениджър за един ден" на Junior Achievement. Гост лектор е в национални и международни събития. Понастоящем е заместник председател на БАПРА.

Катя Василева е разпознаваем глас от ефира на БНР. Автор и водещ на отличения два пъти подред с PR Приз 2021 и 2022 "257 podcast".

С дългогодишен професионален опит в медиите, интегрираните комуникации, стратегическо планиране и реализация на PR и рекламни кампании, изграждане на брандове, кризисни комуникации, връзки с институции, организация на събития.

Работи по мащабни проекти на водещата музикално-продуцентска компания "Monte Music". Над 20 години е част от комуникационния екип на Международния София Филм Фест. Комуникационен консултант е по проекти, свързани с развитието на иновациите, образованието и използването на големите данни и изкуствения интелект.

Ивайло Георгиев e ръководител устойчивост, връзки с институциите и комуникации в "Аурубис България", част от международната група Aurubis AG. Присъединява се към компанията през 2017 г. Има над 20-годишен опит в частния и публичния сектор. Бил е съветник на вицепремиера и министър на финансите, съветник на вицепремиера по управление на средствата от ЕС, член на съвета на директорите на Националния дворец на културата. зам.-директор на фондация "Глобални библиотеки - България". Редактор е на българските издания на книгите "Кризата в Европа. Поглед отвътре", "След Стената. Преходът в Източна Европа", "Накъде върви Европа". Ивайло е завършил физика в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Член е на Европейската асоциация на комуникационните директори.

Важните дати в PR Приз са:

Прием на кандидатури -до 30 април, 2024 г.;

Публично представяне на проектите- 18 и 19 май, 2024 г.

Официалната церемония по награждаване на отличените проекти ще се състои на 22 май.

Проекти за участие в конкурса могат да се подават на адрес https://bdvo.org/pr-приз-2024/.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

За БДВО

Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО) е първата национална организация в сферата на връзките с обществеността, обединяваща практици, преподаватели и студенти по PR в България. Дружеството е учредено през 1996 г. с цел да бъде пресечна точка на интересите на всички настоящи и бъдещи експерти в областта на комуникациите. Като неправителствена организация, създадена и работеща на демократичен принцип, БДВО защитава етичните практики в PR професията. Работи за регулацията и саморегулацията на PR сферата в България и въвеждането на високи професионални стандарти. БДВО активно работи със студентите в специалности по комуникации, като се стреми да свърже по-тясно учебните и квалификационни програми във висшите училища с потребностите на социалната практика и перспективите на професионалния пазар.

Днес организацията обединява над 300 специалисти в сферата - практици, академици и млади специалисти.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.