Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

“Спиди” преговаря да купи “Рапидо”

“Спиди” преговаря да купи “Рапидо”
Petya Dimitrova

„Спиди“ АД е започнала преговори за придобиване на 100% от дяловете на „Рапидо Експрес енд логистикс“ ООД, съобщават от публичното дружество. Цената по сделката ще бъде в диапазона от 6 до 12 млн. евро, като сумата ще бъде изплащана в продължение на тридесет месеца. Крайната сума ще зависи от конкретните финансови резултати на "Рапидо", пише investor.bg.

Окончателното сключване на сделката ще може да се реализира след получаване на одобрение от Комисията за защита на конкуренцията и при изпълнение на всички необходими условия, поясняват от „Спиди“ АД. Придобиването ще увеличи пазарния дял на дружеството и ще му даде възможност да засили позициите си по предоставяне на услуги на онлайн търговци.

През миналата година общите приходи на "Рапидо" възлизат на 18,2 млн. лв.

След финализиране на сделката от „Спиди“ АД предвиждат сегашното ръководство на придобиваната компания да бъде запазено за най-малко три години. "Рапидо" ще продължи да работи като дъщерно дружество на „Спиди“ АД с фокус върху електронната търговия, възползвайки се максимално от капацитета на логистичната мрежа на компанията си майка в страната и региона.

 

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.