Нова безплатна платформа за учители по чужди езици стартира у нас

Worddio-1

Нова онлайн платформа за обучение по чужди езици вече е на разположение на учителите от езиковите школи и училищата у нас. Тя е създадена от българската стартираща фирма Worddio и има за цел да интегрира нейните функционалности и предимства в учебния процес.

 

„Съчетаването на езиков курс и новата уеб платформа прави обучението много по-удобно и ефективно и показва, че технологиите могат да бъдат внедрени в учебния процес лесно и интуитивно, без да се изразходват значителни средства и време“ - споделя Иван Манев, основател на Worddio.

 

Чрез уеб базираната платформа за училища Worddio предоставя богатата си база от над 270 000 думи на 30 езика на разположение на преподавателите по чужди езици. Думите са в аудио формат и са записани от оригинални носители на речта, което гарантира на обучаващите се придобиване на правилно произношение. Те вече са достъпни в мобилното приложение Worddio, което към момента е инсталирано над 34 000 пъти в почти всички страни по света.

 

Платформата за учители добавя към тази база редица интересни функции, подпомагащи тяхната работа. Така например те имат възможност да подреждат чуждите думи в групи според материалите, по които преподават. Освен това могат да генерират QR кодове за всяка библиотека и всеки ученик. Сканирането им през приложението дава достъп до създадената от тях подредба от думи напълно безплатно.

 

Сред основните предимства на Worddio е възможността да се учи език в движение – докато сме в задръстването, докато вървим, тичаме или извършваме домакинска работа. Затова и мобилното приложение се използва предимно от активни и работещи хора, които могат да разширяват речниковия си запас, докато са заети с нещо друго. Това предимство ще бъде достъпно и за учениците от езиковите школи и училищата.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.