IBM стартира безплатна акселераторска програма за стартъпи в България и Източна Европа

IBM стартира безплатна акселераторска програма за стартъпи в България и Източна Европа

IBM обяви старта на програмата "IBM Sofia Accelerator" - инициатива, предназначена да помогне на българските стартиращи компании (стартъпи) в технологичен и безнес аспект.

IBM Sofia Accelerator предлага напълно безплатно 12-седмична програма, фокусирана върху разработването на AI и Cloud решения заедно с български предприемачи. Програмата е насочена към компании с цел изграждане на трайни технологични и бизнес партньорства с IBM на глобално ниво, пише economy.bg.

Избрана група от до десет стартиращи компании ще има уникалната възможност да си сътрудничи с експерти и партньори на IBM, като използва иновативни технологии като IBM Watsonx. Тези стартиращи компании ще имат възможност да работят с ментор от IBM, изявени сециалисти от българската стартъп екосистема, както и шанс да представят своите решения по време на ексклузивен Демо ден през юни 2024 г.

Програмата е специално адаптирана за индустрии като финтех, здравеопазване, търговия на дребно, телекомуникации, енергетика, комунални услуги и др.

Възможността за кандидатсване е отворена от 1 януари 2024 г. до 15 февруари 2024 г.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.