Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Двама са кандидатите да управляват над 35 млн. лева за акселераторска програма

Двама са кандидатите да управляват над 35 млн. лева за акселераторска програма
Miglena Ivanova

Двама са кандидатите да управляват ресурса от 35,6 милиона лева за акселераторска програма, съобщават от Фонда на фондовете.

Днес са отворени подадените оферти по обществената поръчка, финансирана със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Кандидатите са Обединение „Витоша Венчър Партнърс“ с ключови лица Марин Илиев Илиев, Марис Прии, Ерик Никълъс Пол Андерсън, Йоханес Пол Вайнбергер, Максим Гурвиц, Никола Милков Стоянов и Обединение „Фаърпат Венчър Фонд“ с участници Бьорн Пирвиц, Явор Василев, Зорница Йорданова, Стивън Грег Кайл, Александър Алдев, Матю Бендер.

Предстои преглед и оценка на подадените оферти за участие в процедурата, въз основа на което ще бъде избран финансов мениджър, с което фондовете за ускоряване и начално финансиране с подкрепата на Фонд на фондовете ще станат три.

На пазара вече набират проектни предложения „Невек Мениджмънт“, който управлява общ ресурс от 53,4 милиона лева, и “Иновейшън Акселерейтър България“ АД с общ размер на средствата от 30,5 милиона лева.

Очакванията са фонд мениджърът да привлече допълнителен частен ресурс в размер на минимум 10% от бюджета на програмата, осигурен от европейски средства.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.