Графикът за плащанията на Фонд "Земеделие" ще бъде публикуван през февруари

Графикът за плащанията на Фонд "Земеделие" ще бъде публикуван през февруари

След съгласуване министъра на земеделието и храните през февруари ще бъде публикуван графикът за предстоящите плащания, които ще направи Държавен фонд "Земеделие" в настоящата година.

Това стана ясно от думите на Георги Тахов, изпълнителен директор на Разплащателната агенция, в отговор на депутатско питане, пише agri.bg.

В момента в Министерството на земеделието се работи по нормативната уредба за прилагането на инвестиционните интервенции в Системата за електронни услуги. В Държавен фонд "Земеделие" също се уточнява начинът, по който ще функционират тези интервенции.

Зам.-министър Таня Георгиева определи като важно стартирането на интервенцията, по която Службата за съвети в земеделието ще може да предоставя безплатни съветнически пакети за бенефициентите.

"Коментирано е през 2024 г. да има прием по инвестиционни интервенции за малки, млади, нови фермери и групи организации на производители", уточнява тя.

Съобразно последните промени в Закона за подпомагане на земеделските производители не се предвижда индикативен график за инвестиционните мерки. Затова от аграрното министерство ще търсят начин регулярно и изпреварващо да дават прогнозна информация за годината, за да се знае по какви интервенции ще има прием.

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Повече за тенденциите в земеделието, плановете за стратегическо развитие на сектора и технологичните възможности можете да научите, ако посетите Земеделски форум "Фермата: Агроиновации и тенденции", организиран от сп. Enterprise. Форумът ще се проведе на 21 февруари 2024 г. в Международен панаир Пловдив като част от съпътстващата програма на изложението за селското стопанство АГРА 2024. Повече за конференцията и възможностите за регистрация за участие можете да видите на сайта ѝ: https://forumfermata.enterprise.bg/

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.