Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Производител на електронни компоненти получи сертификат за клас инвеститор

Производител на електронни компоненти получи сертификат за клас инвеститор
Petya Dimitrova

„Българското правителство работи в посока увеличаване привлекателността на инвестиционната и бизнес среда в страната“. Това заяви зам.-министърът на икономиката Даниела Везиева на официална церемония за връчване на първия за годината сертификат за клас инвеститор, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Сертификат за инвестиция клас „А“ получи „Интегрейтид Микро-електроникс България” ЕООД.

Сертифицираният инвестиционен проект предвижда разширение и оптимизиране на технологичните и логистични мощности на компанията в Ботевград, а размерът на инвестицията възлиза на над 7,6 млн. лв. При връчването на сертификата зам.-министър Везиева подчерта значението на проекта, чиято реализация ще доведе до разкриване на над 400 нови работни места в сферата на автомобилостроенето в район с висока безработица, какъвто е Ботевград.

По време на церемонията Везиева изтъкна, че през тази година едни от най-важните приоритети на правителството са постигането на макроикономическа и финансова стабилност, която да създаде условия за висок икономически растеж. „Фокус в усилията ни са и подобряване на връзката между бизнеса и висшите училища, облекчаване на административната среда, която е определяща за работата на бизнеса, както и предоставянето на инвестиционни стимули и мерки за насърчаване на достъпа до финансиране на малките и средните фирми чрез европейски средства“, посочи Везиева. По нейни думи прилагането на мерки в тези сфери ще доведе до цялостно подобряване на бизнес и инвестиционната среда в страната.

„Интегрейтид Микро-електроникс България” ЕООД гр. Ботевград е поддоставчик и производител на електронни компоненти и услуги за производителите на оригинални електронни и електрически части и устройства за автомобилния, индустриален и битов сектор.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.