Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Алтерко Роботикс ще разработва IoT технологии съвместно с Deutsche Telekom

Алтерко Роботикс ще разработва IoT технологии съвместно с Deutsche Telekom
Miglena Ivanova

Алтерко Роботикс стана част от Hub:raum – програмата на Deutsche Telekom за разработка на иновации в партньорство със стартъпи.

Българската IoT компания бе избрана сред стотици кандидати от цял свят, предлагащи решения и продукти за внедряване в LTE-M мрежа, съобщават от Алтерко.

На втори етап Алтерко Роботикс взе участие и в уъркшопа LTE-M Prototyping, където представи иновативни концепции и решения в продуктовите категории Wearables и Умен дом, заедно с още 23 компании. След презентацията компанията продължава напред отвъд прототипите към по-нататъшно реализиране на идеите си в партньорство с германския телеком.

Съвместно с Deutsche Telekom и под тяхно ръководство и подкрепа Алтерко Роботикс ще работи върху разработването на умни LTE тракинг устройства MyKi, както и върху продуктова линия за умен дом Shelly Smart Home, ползваща NB IoT.

„Присъединяването ни като партньор към програмата Hub:raum на Deutsche Telekom е доказателство за правилността на нашата стратегия за разработка на IoT иновации. Същевременно това е чудесна възможност за развитие и създаване на нови решения и продукти, с цел да направим живота на хората по-лесен и безопасен", коментира Димитър Димитров, главен изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

„Изключително сме щастливи и благодарни на Deutsche Telekom за гласуваното доверие и възможността да работим заедно върху разработването на потребителски решения за LTE-M мрежа“, допълва той.

Hub:raum – иновативни идеи от цял свят

Основана през 2012 г. от водещата телекомуникационна компания Deutsche Telekom, програмата Hub:raum се провежда с цел проучване и разработка на иновативни решения и продукти в сферата на IoT (https://www.hubraum.com/). Тя таргетира IT стартъпи и млади компании от цял свят.

Казано накратко, Hub:raum е технологичният инкубатор на Deutsche Telekom. Замислена като партньорство между стартъп компании и немския телеком, програмата Hub:raum се стреми да даде подкрепа и тласък на иновациите и да открива нови бизнес възможности и за двете страни: стартъп компаниите печелят финансова подкрепа, както и достъп до технологичните ресурси, клиентите и познанията на Deutsche Telekom, докато телекомът се възползва от новите бизнес възможности, които иновативните идеи на стартъп фирмите откриват пред него.

Преди седмица Hub:raum бе домакин и на уъркшопа LTE-M Prototyping, където повече от сто души (включително предприемачи, ментори, инженери, членове на програмния екип и експерти от T-Mobile) работиха заедно за разпознаване, планиране и създаване на прототипи и разработване на потребителски решения за LTE-M мрежа, осигурена от Deutsche Telekom AG. Уъркшопът предостави и уникална възможност за натрупване на ценен опит във връзка с въвеждането на NB-IoT на пазара и за съвместно разработване на решения, основаващи се на IoT свързаност.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.