Български стартъп ще се състезава за 500 000 долара в Швейцария

Стартъп компанията TICKEY спечели българския кръг от Seedstars World и ще представят България на Seedstars World конкурса, където ще се конкурира със стартъпи от още 49 държави за награда до 500’000 долара.

Общо 12 стартиращи компании бяха поканени да се състезават и регионалния победител, TICKEY, мобилна система за билети за градски транспорт, който използва сензори за близост и мобилни плащания, бе избран за най-добрият стартъп в България. TICKEY ще се състезава в Швейцария през месец март 2016 година на финалния кръг, където потенциално има шанса да спечели награда от 500’000 USD.

Регионалният победител, TICKEY, е обявен за най-добрия стартъп на България за нейното революционно решение. Димитър Димитров, основател и главен изпълнителен директор на TICKEY, говори с нас относно спечелването на титлата и какво означава за него и компанията му:

SingleID с мобилно решение за безопастност и попълване на вашите данни във всяка онлайн форма или регистрация бързо, лесно и само с едно кликване, се класира на второ място и Dronamics, стартъп, който прави възможна международната доставка на товари с безпилотни самолети в рамките на един ден, грабна последно място в топ 3.

TICKEY вече може да се похвали и с мобилна версия за всички iOS устройства. Приложението е активно за смарт устройства с операционна система Android версия над 4.3 и на всички iOS устройства.
Към момента, с TICKEY могат да купуват билети пътниците на фериоботната компания FalRiver в Корнуол. Преговорите за внедряване и инсталация в някои от най-големите европейски градове продължават, и съвсем скоро TICKEY ще улесни пътуването на милиони хора в Европа.

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.