Българският форум на бизнес лидерите отбеляза 25-ата си годишнина

Българският форум на бизнес лидерите отбеляза 25-ата си годишнина

На 21 ноември 2023 г. Българският форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отбеляза своя своята 25-та годишнина под мотото "25 години заедно" с коктейл за компании членове, партньори и съмишленици.

Към събитието се присъединиха и министър-председателят акад. Николай Денков, министрите на финансите и на икономиката и индустрията Асен Василев и Богдан Богданов, заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов и на иновациите и растежа Мартин Гиков, представители на бизнеса и граждански организации, чуждестранни посланици и личности, свързани с историята и развитието на Форума.

Българският форум на бизнес лидерите е най-голямата и авторитетна общност на отговорните компании у нас. Учреден е през 1998 г. в София от 12 международни компании като част от мрежата на Международния форум на бизнес лидерите на принца на Уелс, сега крал Чарлс III. Днес общността на БФБЛ се състои от над 130 водещи компании от различни индустрии, обединени от ценностите на бизнес етиката, корпоративната социална отговорност и устойчивото развитие. Мисията на Форума е да работи за дълготраен напредък на българската икономика и общество в диалог и сътрудничество с останалите сектори.

На коктейла в хотел "ИнтерКонтинентал" присъстваха над 100 гости - висши мениджъри на компании членове, партньори и съмишленици от частния сектор, институциите и гражданските организации.

"Благодарение на вас БФБЛ е уважавана бизнес асоциация, която вече 25 години насърчава и популяризира етиката в бизнеса, отговорното и устойчиво бизнес поведение, и успеха, постигнат при спазване на правилата. Радваме се, че заедно утвърждаваме водещата роля на частния сектор за икономическо развитие и обществено благоденствие. Благодарим на всички компании, малки и големи, български и международни, от нашата общност - вие ежедневно демонстрирате, че отговорният и устойчив бизнес води до успех и в нашата страна и сте пример за следващото поколение лидери", каза при откриването председателят на БФБЛ Левон Хампарцумян.

"25 години е сериозна възраст за организация, която е преминала през турбулентни времена", подчерта в словото си министър-председателят акад. Николай Денков. Той посочи, че социалната отговорност и приносът за развитието на образованието са качествата, които отличават истинските бизнес лидери. "Дано да имаме щастието във всички области да намерим подходящите лидери, които да развият България в правилната посока", добави премиерът.

"Ако преди 25 години, през 1998 г., немалко от вас са избрали ясна посока за България - към европейската цивилизация, ценности и визия, то днес ние работим за това да станем нормална европейска държава с благоприятни възможности за бизнес, добри доходи, справедливост и възможност за партньорства с Европа и света. Дано след 25 години да можем да кажем, че сме извървели своя път във вярната посока", заяви финансовият министър Асен Василев.

"Благодарим ви, че работите за благоденствието на България и сте едни от най-успешните посланици на България по света с вашите продукти, услуги, иновации и постижения", каза Богдан Богданов, министър на икономиката и индустрията.

Сред специалните гости на събитието бяха още Роб Диксън, посланик на Великобритания, който поздрави присъстващите, Цветан Симеонов, председател на Българската търговско-промишлена палата, който връчи официален плакет в знак на дългогодишното сътрудничество между БТПП и БФБЛ, както и предишните председатели на организацията Мария Шишкова, Максим Бехар и Ираван Хира.

Стефан Еленков, изпълнителен директор на Fest Team, златен партньор на вечерта, представи водещата промоутърска компания и обяви изненада за гостите - всеки от тях получи двоен билет за предстоящ концерт от богатото портфолио на компанията, а един късметлия спечели златен билет за всички бъдещи концерти.

За настроението на вечерта допринесоха и Quarto Quartet, арфистката Яна Дойнова и водещата Евелина Павлова.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.