Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 14, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Дигитализирането на човешкия геном ще бъде следващият голям пробив в медицината

Дигитализирането на човешкия геном ще бъде следващият голям пробив в медицината
Miglena Ivanova

“Дигитализирането на човешкия геном ще бъде следващият голям пробив в медицината. Ще можем да изграждаме тъкани и органи от собствените си клетки, да идентифицираме тежки заболявания поне 10 години преди да са се развили, да провеждаме хирургични процедури, ползвайки компютърни технологии и отдалечени системи”.

Това прогнозира световноизвестният физик и футурист д-р Мичио Каку, който посети страната ни по покана на VMware България, съобщава economy.bg.

По време на лекцията си в София д-р Мичио Каку постави акцент върху теми, движещи бъдещето напред, като изкуствения интелект (AI), данните и анализите, дигитализирането на индустриите и други.

“Четвъртата вълна в технологичната революция ще бъдат изкуственият интелект и нанотехнологиите. Те вече навлизат в много аспекти от живота ни. Ще дойде момент, в който всичко, което ни заобикаля, ще бъде базирано на AI – ще можем да обсъждаме маршрути с автомобила си, да търсим консултация с Робо Лекари и Робо Адвокати, да се информираме в реално време за биографията на познати и непознати хора и др.”, сподели д-р Каку.

“Основната разлика между човека и изкуствения интелект е наличието на съзнание и разум при хората. Развитието на AI ще мине през няколко фази, докато стане сравним с човешкия интелект”, каза още популярният футурист. Д-р Каку очаква това да се случи към края на века.

Добави коментар