Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

ОПЕК постигна споразумение за намаляване на добива на петрол

ОПЕК постигна споразумение за намаляване на добива на петрол
Alexandra Fileva

Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) постигна споразумение за намаляване на добива на черно злато с 1,2 милиона барела дневно до 32,5 милиона барела дневно от януари догодина, предава БТА.
ОПЕК съкращава производството до 32,5 милиона барела дневно от 1 януари 2017 година, обявиха след шестчасова среща във Виена катарският министър на енергетиката Мохамед ас Сада и колегата му от Обединените арабски емирства Сухаил ал Мазруи, цитирани от ТАСС и АФП. Ас Сада, който председателства днешната конференция, съобщи също, че Русия се е съгласила да намали добива си с 300 000 барел. Това е наполовина по-малко от 600 000, за колкото настояваше картелът.

Катарският министър уточни, че всички членки на ОПЕК се присъединяват към ограничението. Той посочи, че съкращаването на добива ще бъде разпределено по страни, като за някои има изключение. ОПЕК е създала комисия за мониторинг на споразумението. В нея влизат Катар, Венецуела и Алжир, обяви още президентът на картела Мохамед ас Сада.

Източник: БТА

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.