Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 22, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Equinix открива втори център за данни в България

Equinix открива втори център за данни в България
Miglena Ivanova

Листната на NASDAQ компания за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix обяви, че ще открие втори International Business Exchange™ (IBX®) център за данни в България в началото на следващата година.

Инвестицията е за 19 млн. долара, като центърът вече се изгражда в София.

Той ще подпомогне българските компании в процеса на дигитална трансформация на бизнеса, осигурявайки им взаимосвързаност с партньорите, лесно преминаване към облачни технологии и достъп до нови пазари по целия свят, посочва се в съобщение на компанията, изпратено до медиите.

Центърът, наречен SO2, ще използва 100% зелена енергия – практика, наложена от първия център на Equinix в София, SO1, от 2016 г. насам.

В първата фаза от изграждането му клиентите на центъра ще разполагат с 350 шкафа за оборудване с възможност да се добавят 1100 в следващите фази.

„Наблюдаваме силно търсене на услугите на Equinix в България, тъй като компаниите постоянно увеличават използването на информационни технологии в бизнеса си, за да вървят в крак с бързо развиващата се дигитална икономика. Радваме се, че можем да предложим модерен локален център за данни с глобални възможности и достъп до 52 други национални пазара благодарение на Platform Equinix", коментира Здравко Николов, изпълнителен директор на компанията за България.

Equinix избира България заради стратегическото местоположение на страната в Европейския съюз, в близост до Турция и Кавказкия регион. Компанията вече обслужва 100 фирми в България с първия си център за данни. Всички те използват глобалната платформа на Equinix за взаимосвързаност с 200 центъра за данни по целия свят, за да се свързват с бизнес партньори и клиенти в рамките на дигиталната верига на доставки.

Equinix присъства на 52 пазара в света.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.