Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Регистрираните домейни на кирилица са над 3 хиляди

Miglena Ivanova

Домейнът на кирилица .ею отбелязва две години от създаването му. Регистрираните .ею домейни вече са почти 2 000, като общият брой на регистрираните домейни на кирилица достигат над 3 000.

"Домейнът на кирилица .ею не само, че позволява по-лесен достъп до новите технологии на родния ни език, но и запазването на езика ни сред нашите съграждани, живеещи по целия свят", отбелязва Пламена Аржант, българският мениджър, който отговаря за страната ни в EURid, организацията, която управлява европейските домейни от името на Европейската комисия, пише economy.bg.

Европейските домейни .ею и .eu са все по-популярни сред българите. Регистрациите им към края на 2017 г. достигат растеж от над 30% - вторият най-голям темп на нарастване в Европа. За сравнение, общото нарастване на регистрираните .eu домейни е 1.8%, като единствено в Австрия се отчита по-силен ръст.

Добрите темпове на растеж на България се задържат и през първото тримесечие на 2018 г., когато отново надминават 30% в сравнение с първото тримесечие на 2017 г.

От създаването си през 2007 г. общо регистрираните .eu домейни достигат 3 824 289. Най-много са регистрираните в Германия – над един милион.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.