Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 4, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Бизнесът масово насочва ИТ функциите си към облака

Бизнесът масово насочва ИТ функциите си към облака

Бизнесът масово планира да премести по-голямата част от ИТ функциите си в облачна среда. Това показват резултатите от проучване на компанията за взаимосвързаност и центрове за данни Equinix.

Проучването е проведено сред почти 2 500 души, представляващи компании от 23 държави в Северна и Южна Америка, Европа, Близкия изток, Африка и Азиатско-тихоокеанския регион.

Данните показват, че компаниите вече са започнали подготовката за по-свързан свят още преди да настъпи динамично променящата се среда вследствие на пандемията от коронавируса Covid-19.

“Резултатите разкриват наличието на значителна амбиция сред представителите на бизнеса да се насочат към мулти облачен подход, въпреки че прилагането му все още е под 20% в световен мащаб. Също така един от всеки двама представители на ИТ бизнеса посочва, че като част от общата технологична стратегия на техните организации, приоритет е изместването на тяхната инфраструктура в дигиталната среда (digital edge), където масовите потребители, търговията, дигиталните и бизнес екосистеми се срещат и си взаимодействат в реално време“, посочват от компанията.

Общо 71% от анкетираните казват, че планират да преместят по-голяма част от своите ИТ функции в облачна среда. Две трети (66%) от тях планират да направят това в близките 12 месеца, въпреки че близо половината (49%) от респондентите все още виждат рискове, свързани с прилагането на облачни решения.

Въпреки че ясно се вижда стратегическа промяна, въвеждането на мулти-облачния подход далеч не е масово: по-малко от един на всеки пет (17%) от всички ръководители на ИТ компании посочва, че компанията им работи в мулти-облачна среда към настоящия момент. Работата в среда на хибридни облачни решения, при която компаниите използват комбинация от един или повече доставчици на публични облачни решения с частна облачна платформа или ИТ инфраструктура, са по-често срещани. Малко над една трета от участвалите в анкетата в глобален мащаб прилагат хибридни стратегии.

В глобален план 44% от ИТ инфраструктурата в момента се намира в облака. В Северна и Южна Америка този дял е по-висок – 49%, докато в Европа, Близкия изток и Африка той е 40%. Азиатско-тихоокеанският регион съответства на средното глобално равнище от 44%.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.