Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 20, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Ново предложение от Bayer за Monsanto

Ново предложение от Bayer за Monsanto
Alexandra Fileva

Bayer  предложи на Monsanto  65 млрд. долара, или 127.50 долара за акция, в опит да създаде глобална мегафирма за семена и пестициди. 

Първоначалната оферта на Bayer е била за 122 долара за акция, посочва Би Би Си. тя обаче бе отхвърлена, като аргументът на Monsanto беше, че  е"финансово неадекватна". След това Bayer повиши цената на акция до 125 долара за акция, което означава, че оценява Monsanto за рекордните 62 млрд. долара.

Ако сделката се случи, Bayer и Monsanto ще сформират най-големият земеделски доставчик в света и ще станат пазарен лидер в САЩ, Европа и Азия.

Monsanto е известна с генно-модифицираните си зърнени култури, включително царевица, соя, памук, пшеница и захарно цвекло, които срещат чести критики от екологични групи.

Предложението на Bayer следва поредица от сливания в глобалния земеделски сектор. Конкуренти като Dow Chemical, DuPont и Syngenta наскоро съобщиха за създаване на тесни връзки, въпреки че плановете на някои от тях все още не са разгледани от съответните държавни регулатори.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.