Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

До края на годината ще бъдат изплатени 600-700 млн. лв. за директни плащания на площ

До края на годината ще бъдат изплатени 600-700 млн. лв. за директни плащания на площ
Miglena Ivanova

До края на декември земеделските производители ще получат между 600 и 700 млн. лв. за базовото директно плащане на площ. До дни ще бъде платен и първия транш на подпомагането за овце и кози, а останалото - през януари, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов на среща със земеделски производители в Търговище.

Преди това той откри обновените офиси на общинската земеделска служба в гр. Омуртаг и на Областната дирекция “Земеделие” в Търговище, съобщават от пресслужбата на Министерството на земеделието, храните и горите.

Тази година беше спазен индикативният график на разплащателната агенция, средствата на земеделците бяха изплатени регулярно до края на май, заяви още министър Порожанов.

Той увери фермерите,  че средствата за директни плащания през новия програмен период за България се запазват и дори има леко увеличение от 0,79%. Въпросът е как по-ефективно да бъде разпределен ресурсът в сектора, коментира Румен Порожанов. Според него трябва да отидат повече  пари за биологично земеделие, а не за мерки като сеитбооборот и ерозия за агроекология.

Стопаните задаваха въпроси за новия закон за поземлените отношения, подпомаганото на пчеларството, наредбата за горивата, тавана на плащанията в ОСП.

Новият офис на Областната дирекция “Земеделие” в Търговище е с площ от 340 кв. м и се намира на ул. “Христо Ботев” 3. В откриването му участваха още областният управител Митко Стайков и директорът  на главна дирекция “Земеделие и регионална политика” в министерството Николай Маринов.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.