Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Загубите за бизнеса в ЕС заради “Брекзит” може да стигнат 58 млрд. паунда

Загубите за бизнеса в ЕС заради “Брекзит” може да стигнат 58 млрд. паунда
Petya Dimitrova

В най-лошия вариант загубите за бизнеса в ЕС заради "Брекзит" ще възлязат на 58 млрд. паунда, като най-засегнати се очаква да са секторите "Автомобилостроене", "Земеделие", "Хранителна индустрия". Това каза Ева Майдел, евродепутат и председател на Европейското международно движение, на конференция на тема "Подгответе се за "Брекзит" - последствия за европейския бизнес". Форумът е организиран от Европейското международно движение в партньорство с КРИБ, с участието на главния преговарящ на ЕС за напускането на Великобритания Мишел Барние.

Близо 30 на сто от българския бизнес очакват негативи от "Брекзит" заради опасенията им от евентуални търговски ограничения, административни процедури и нови регулаторни изисквания, пише econ.bg. Опасенията им се дължат до голяма степен на неяснотата към какъв тип отношения ще се стреми Великобритания с ЕС, каза Ева Майдел и изрази увереност, че ако имат навременна информация, българските делови среди ще успеят да направят нужните промени в бизнес планирането си.

Като цяло "Брекзит" може да се отрази неблагоприятно на хората и бизнеса в различна степен според изхода на преговорите, нито един от сценариите не може да замени ползите от членството на Великобритания в ЕС, заяви Майдел.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.