Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 5, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Близо 1500 производители ще получат подкрепа по 3 мерки на пчеларската програма до 2016 г.

Близо 1500 производители ще получат подкрепа по 3 мерки на пчеларската програма до 2016 г.
ENTERPRISE

Приключи приемът на заявления за изплащане на безвъзмездна финансова помощ по Националната програма по пчеларство (НПП) 2014-2016 г. за производители, изпълнили инвестициите си по 3 от мерките на програмата. Това са мерки Б „Борба срещу вароатозата”, В „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и Г „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в Европейския съюз”, съобщиха от ДФ „Земеделие”.

В предвидените срокове в ДФ „Земеделие“ са подадени 1 478 заявления за плащане от подписаните с кандидатите 1 776 договора за предоставяне на държавна помощ.

Схемата за кредитиране със средства на ДФ „Земеделие” на лица с одобрени проекти по НПП се прилага за четвърта поредна година. Така се дава възможност на по-голям брой пчелари да осигурят необходимия им финансов ресурс за реализация на одобрените проекти по мерки Б и Г от програмата – за разходите за закупуване на препарати за борба срещу вароатозата,за закупуване на кошери, пчелни семейства и пчелни майки.

За 2015 година по схемата за кредитиране са предоставени 119 кредита на стойност 551 694 лв., при лихвен процент в размер на 5% годишна лихва.

Крайният срок за всички плащания към пчеларите за прием 2015 г. е 15 октомври.

 

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.