Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | April 25, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

„Вълшебен” бизнес

„Вълшебен” бизнес
Petya Dimitrova

Знаете ли какво обединява един офис, конферента зала, учебна стая  и детски кът? Мястото за творчество – независимо дали става въпрос за решаване на бизнес казуси, за презентация, за писане или за така любимото за децата драскане  по стените. И ако все още не намирате общото между тези на пръв поглед толкова различни дейности, то вече има отговор – вълшебна боя, която превръща всяка стена, маса или бюро в място за писане.

Всъщност т.нар. „вълшебна боя” е продукт, който съществува в САЩ, а екип от четирима млади ентусиасти решават да го пренесат и у нас и започват да го произвеждат. С помощта на лични контакти, приятели, социалната мрежа те започват да развиват продукта, да го рекламират и продават. Съвсем скоро те получиха и финансиране от фонд Eleven, с което възнамеряват да го надградят и усъвършенстват.

„Тази боя е приложима реално навсякъде – за детски стаи, където определена част от стената (например  2-3 кв.м) може да се боядиса и детето да рисува, а родителят след това да изтрие.”, обяснява Елена Николова от екипа на  „Вълшебна боя”. Продуктът може да се нанесе и върху мебели – чинове, маси, бюра, по него се пише с маркер и се трие с микрофибърна кърпа.

„Боята има приложение и в конферентни зали на компании или хотели, където на служителите може да се прожектира с проектор, да се прави презентация и същевременно да се пише”, добавя Елена.

По думите й най-големият конкурент на боята е бялата дъска, каквато вече има във всяко училище, офис и зала за конфернции и презентации. От екипа са направили проучване на българския пазар и смятат, че предлаганият от тях продукт е конкурентен както по отношение на цената, така и на качеството.

В момента вълшебна боя се произежда в мострени количества и може да бъде поръчава чрез сайта на фирмата. Като добавена стойност към продукта от екипа предлагат и майстор, който да нанесе боята. „За бизнеса е много важно да бъде предложена бърза, завършена и качествена услуга. Затова имаме и майстор, който идва на място, вижда повърхността, която искате да бъде боядисана и я подготвя за работа. Боята се нанася и само след няколко часа може да се работи върху нея”, казва Елена. Отделно клиентът може да закупи маркери, гъба за почистване или стойка за „дъската”.

От екипа на „Вълшебна боя” вече са разговаряли със строителни хипермаркети, които …

Цялата статия може да намерите в новия брой на сп. Enterprise. 

Добави коментар