Тактики за подобряване на възвръщаемостта от рекламните разходи (II част)

Тактики за подобряване на възвръщаемостта от рекламните разходи (II част)

Как да получите по-добра възвръщаемост от рекламните разходи? Може би в момента пускате реклами във Facebook и Google. Може би сте го пробвали и сте решили, че възвръщаемостта на инвестициите не впечатляваща. Или може би просто искате да започнете.

Рекламите във Facebook и Google са ключова част от изграждането на печеливша стратегия за дигитален маркетинг. Забавен факт за всички маркетолози: до края на 2018 г. рекламната цена е намаляла с 2%, докато рекламните импресии са нараснали с 34%. Въпросът е дали правилно измервате успеха, пише онлайн изданието adespresso.com.

За да тествате наистина PPC кампаниите на вашата компания, трябва да знаете, проследявате и подобрявате възвръщаемостта на рекламните си разходи (ROAS).

Медията разглежда какво точно е ROAS, какво е добро ниво на ROAS и как да го проследявате. Тя предлага и пет доказани тактики за по-добра възвръщаемост на рекламните разходи.

Първа част на материала прочетете тук!

Трета част на материала прочетете тук!

Подробни данни

Знанието е сила и макар това да е очевидно и клише, има пряка връзка между прозренията за вашите клиенти и повишената възвръщаемост на разходите за инвестиции. За рекламите във Facebook се фокусирайте върху разположението, платформата и устройството.

Отговорете на въпроса вашите клиенти пазаруват ли предимно от мобилни устройства или настолни компютри, както и по-добре ли се представят рекламите ви във Facebook, кои точно реклами, както и Instagram Feed или Instagram Story.

Ако влизате с нулева информация, т.е. това е първата ви кампания, изберете Автоматични разположения. Това позволява на Facebook да избира вместо вас, а вие можете да наблюдавате резултатите и да променяте рекламните разположения, ако е необходимо.

За Google Ads всъщност можете да опитате офериране за целева ROAS, за да позволите на Google да използва вашите данни. Задайте идеалната си ROAS (да речем 5 пъти) и оставете Google да работи, за да оптимизира рекламите ви към нея.

Ако PPC маркетингът обаче беше толкова прост, нямаше да го обсъждаме. Ако зададете твърде висока ROAS, това може да ограничи трафика, който рекламите ви получават. Следенето на данните и проактивните промени са най -добрият ви успех, което води до следващия съвет.

​​Разделете тестването

Изпълнявайки последователни разделени тестове, винаги оптимизирате публикациите си за по-високи реализации и по-добра възвръщаемост на инвестициите.

Във Facebook можете да използвате Dynamic Creative. Вие предоставяте на Facebook няколко версии на вашата реклама (различни изображения, видеоклипове, заглавия, описания и т.н.). След това Facebook създава комбинации въз основа на предоставените от вас компоненти. С настъпването на резултатите Facebook ви казва кои комбинации са работили и кои не.

Dynamic Creative предполага, че искате ръцете ви да са далеч от волана, но можете също така да стартирате разделен тест във Facebook по свое желание и по всяко време.

Никога обаче не използвайте успешна реклама като патерица! Когато клиентът ви вижда една и съща реклама многократно, това създава така наречената умора от рекламата. Всички реклами имат срок на годност, за успешните реклами той е съвсем малко по-дълъг.

Подобно на Facebook, Google Ads има вградена функция за разделено тестване. С рекламите в Google се фокусирате върху: заглавие, първи ред, втори ред, URL адрес.

С разделено тестване, независимо дали в Google, или Facebook, ще проследявате резултатите от кампаниите си.

Използвайте правилните ключови думи, за да спечелите клиент

Ако не успявате да поддържате добра възвръщаемост на инвестициите, тогава е време да преразгледате ключовите думи, към които се насочвате. Не се фокусирайте изключително върху обема на ключовите думи. Потърсете ключови думи за долна фуния. Обемът търсения с тях може да е по-малък, но това са на практика готови купувачи.

Тъй като се фокусирате върху подобряването на ROAS, трябва да се съсредоточите върху привличането на повече купувачи с рекламата си.

Използвайте функцията за отрицателна ключова дума. Склонни сме да се фокусираме върху аудиторията, която искаме, но друг начин да погледнем на проблема е да идентифицираме аудиторията, която не искаме.

Оптимизирайте целевата си страница, за да конвертирате

Целевата ви страница е широкият приемник, който трябва да улови топката. Ако рекламата Ви е силно оптимизирана и е тествана за реализация, ще привлечете посетители на страницата си. Но ако страницата ви е объркана или не е в съответствие с вашата реклама (заглавие, оферта, елементи на дизайна и т.н.), тогава клиентското изживяване се разрушава и прави преобразуването много по-сложно.

Дори да имате красива целева страница, оптимизирана за конвертиране, трябва да проверите скоростта на зареждане. Зареждането на цели 85% от целевите страници отнема поне 6 секунди.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.