Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 9, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Транспортният министър ще прави нова процедура за концесия на Летище Пловдив

Транспортният министър ще прави нова процедура за концесия на Летище Пловдив

Новият министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще подготви нова процедура за концесия на Летище Пловдив, след като победителят в предишната процедура – консорциум между китайската група Хайнан и Пловдив Еърпорт Инвест, се отказаха заради ограниченията на Китай върху външните инвестиции на корпорациите.

Желязков ще предложи на Министерския съвет настоящата процедура да бъде прекратена, съобщават от пресслужбата на транспортното министерство. Основен мотив е, че тя е проведена по стария Закон за концесиите.

Сключването на концесионен договор за срок от 35 години, спрямо който ще се прилагат правилата на отменен закон, а не новите правила на Европейския съюз в областта на концесиите, не гарантира устойчивост и трайност на концесията, посочват от ведомството.

За възлагането на нова концесия ще бъдат изготвени нови концесионни анализи, като документацията за концесията ще бъде съобразена с новия Закон за концесиите и актовете по негово прилагане, казва се още в съобщението.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.