Земеделски форум "Фермата: Агроиновации и тенденции" ще се проведе на 21 февруари в Пловдив, по време на изложението АГРА

Земеделски форум "Фермата: Агроиновации и тенденции" ще се проведе на 21 февруари в Пловдив, по време на изложението АГРА

От 20 до 24 февруари 2024 г. Пловдив отново ще бъде домакин на най-модерните технологични решения в земеделието от цял свят, които ще бъдат представени на изложението АГРА.

На 21 февруари (сряда) от 10.00 часа в зала "Пловдив" на Панаирния конгресен център в града ще се проведе земеделския Форум "Фемата: Агроиновации и тенденции". По време на събитието г-н Калоян Куманов от Асоциация АГРОТЕХ ще представи тенденциите и иновациите в земеделската техника и технологии.

Асоциация АГРОТЕХ е съорганизатор на изложението АГРА и партньор на форума.

С над 40 000 кв.м изложбена площ на открито и закрито, 580 изложители от 16 държави, премиери на нови продукти и технологии на водещи световни брандове, богата съпътстваща програма, промоции, отстъпки и изненади за всички посетители, АГРА 2024 отново събира на едно място всичко, което трябва да видят и знаят земеделските производители у нас. Асоциация АГРОТЕХ отново е официален партньор на форума, а членовете на организацията ще покажат на място най-доброто от своето богато портфолио!

Сътрудничество - СЕМА гостува на АГРА и АГРОТЕХ!

Официални гости на АГРОТЕХ тази година ще бъдат представители на най-голямата Европейска организация за земеделска техника - СЕМА.

След официална среща по време на АГРИТЕХНИКА в Хановер, в последните месеци двете организации поддържат интензивен контакт и планират своето сътрудничество в посока модернизиране на агросектора на ниво ЕС и фасилитиране навлизането на иновации в земеделското производство с цел повишаване на неговата конкурентоспособност в световен мащаб.

Подготвен е и Меморандум, който да затвърди намеренията на СЕМА и АГРОТЕХ в тази посока. Той ще бъде подписан в следващите месеци, след съответните съгласувателни процедури от страна на двете асоциации.

Пресконференция и представяне на проекта QuantiFarm

На 23 февруари (петък) от 9.00 часа в Зала "Европа" на Конгресния център на Панаира, ще се проведе кратка съвместна пресконференция на АГРА и АГРОТЕХ, по време на която ще бъде представен и проекта QuantiFarm на СЕМА.

Повече за QuantiFarm - устойчивост "байт по байт"

Цифровите технологии в селското стопанство (DATs) могат да развият сектора чрез повишаване на устойчивостта, производителността и конкурентоспособността му "байт по байт", но само ако са насочени към устойчивост. В този контекст финансираният от ЕС проект QuantiFarm въвежда цялостна рамка за независима качествена и количествена оценка на множеството разходи и ползи от DAT, както и на тяхното въздействие върху устойчивостта.

Следвайки подход с множество участници, QuantiFarm ще проведе 30 опита в 20 европейски страни. Всички те ще бъдат в търговски ферми от различни видове, размери, собственост и работни условия от седем селскостопански сектора. Основната цел на проекта е да се оценят DATs, използвани във фермите, и да се подадат резултатите към QuantiFarm Toolkit, с цел повишаване информираността и подпомагане вземането на бъдещи решения.

QuantiFarm включва 32 партньора, 12 от които фермери и съветници в селското стопанство.

Какво още на АГРА 2024?

Деловата програма на изложението е наситена и с други полезни дискусии с участието на висококвалифицирани специалисти от страната и чужбина. Акцент отново е прецизното земеделие, заедно с новостите в автоматизацията и оптимизирането на процесите на земеделското производство.

Разбира се, няма как да минем и без забавна програма и вкусна храна по време на Street Food Fest, който ви очаква по време на всички дни на панаира и ще ви помогне да съчетаете полезното с приятното!

АГРА и АГРОТЕХ ви очакват от 20 до 24 февруари 2024 в Международен панаир Пловдив!

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.