Компания от Сингапур строи завод за производство на части за автомобили край Пловдив

Компания от Сингапур строи завод за производство на части за автомобили край Пловдив

Компания от Сингапур изгражда завод за производство на части и аксесоари за автомобили край Пловдив.

"Зeшенг Интернационал ПТЕ" ще строи предприятието си чрез дъщерната си фирма в България "Зиес Юръп" ЕОО, съобщава местната медия "Марица".

Предприятието ще е със застроена площ от 11 784 кв. м. То се намира в землището на с. Радиново, част от Индустриална зона "Марица", а общата площ, закупена от инвеститора, е близо 29 декара.

"Зиес Юръп" ЕООД е регистрирано в София с управител Чен Инси. Преди дни той е заявил инвестиционното си предложение в РИОСВ Пловдив.

По план в производственото предприятие ще се разработват, развиват и произвеждат алуминиеви профили с широко приложение в автомобилната индустрия. В програмата на възложителя е включено изграждане на модерна и автоматизирана производствена сграда, в която ще се монтират нови линии за екструдиране на алуминиеви профили с 4 хидравлични преси.

Към обекта ще има още зона за опаковка и спедиция на готовата продукция, столова, битови помещения на два етажа, както и открит паркинг за 34 автомобила. След старта на фабриката в производството първоначално ще работят между 30 и 50 човека на една смяна от 8 часа.

За предприятието вече има издадено становище за реда за присъединяване към електроразпределителната мрежа на "Електроразпределение Юг" ЕАД. Според задание на "ВиК" Пловдив има техническа възможности за захранване с питейна вода чрез проектиране и изпълнение на уличен водопровод. Изграждането на инфраструктурата, в която е заложен и нов път, фигурира в концепцията за "Интегрирано, икономическо, устойчиво и ниско въглеродно развитие на Тракия икономическа зона и Южен централен регион".

Инвеститорът е направил сериозно проучване в България, преди да избере локацията край Пловдив. Според резултати от наблюдаваните икономическите тенденции се засилва интересът към изграждането на производствени предприятия в индустриалните зони на община Марица.

Като глобален доставчик на алуминиеви продукти за автомобилната индустрия, Unison се ангажира с устойчивото развитие. Член е на международната Инициатива за управление на алуминия - ASI, и е ориентиран към разумно производство и управление на бизнеса чрез ускоряване на прехода към зелена енергия.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.