Schneider Electric направи първа копка на новия си завод край Пловдив

Schneider Electric направи първа копка на новия си завод край Пловдив

Schneider Electric направи първа копка на новия си завод в България край Пловдив.

Инвестицията е за над 107 млн. лв., като предстои разкриването на 110 нови работни места, става ясно от съобщение на Министерството на икономиката.

На церемонията присъстваха министърът на икономиката Богдан Богданов, посланикът на Франция н. пр. Жоел Майер, заместник-министърът на иновациите и растежа Мартин Гиков, изпълнителният директор на Българска агенция по инвестиции Мила Ненова, представители на Френско-българската търговска камара, на Американската търговска камара в България, както и на общините Пловдив и Радиново.

Инвестиционният проект на Schneider Electric в България е свързан с нова производствена база, в която ще бъдат внедрени последен клас технологии и ново оборудване, въглеродно неутрални строителни материали и ще се използват възобновяеми източници на енергия.

Във фабриката в Пловдив ще се асемблират, тестват и опаковат прекъсвачи и други електропродукти за ниско напрежение. Предвижда се внедряване на последен клас софтуерни технологии, индустриални автоматизации, възобновяеми източници на енергия и др.

Крайната цел е реализацията на "умна производствена сграда" - със сертификат Smart factory спрямо глобалните вътрешни стандарти на компанията за покриване на критериите за минимум златен LEED сертификат. Това ще е първата такава производствена сграда на компанията в Централна и Югоизточна Европа.

В края на февруари компанията за електрически компоненти получи сертификат от министъра на иновациите и растежа Милена Стойчева за приоритетен инвестиционен проект за изграждането на фабриката.

Проектът на компанията е разширение на съществуващия завод на дружеството в България.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.