Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 20, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

КЗК одобри „ДЗИ-Животозастраховане“ ЕАД да придобие „ОББ-МетЛайф”

Miglena Ivanova

Комисията за защита на конкуренцията (КЗП) е одобрила „ДЗИ-Животозастраховане“ ЕАД да придобие едноличен контрол върху „ОББ-МетЛайф Животозастрахователно Дружество“ АД, става ясно от решение, публикувано на сайта на антимонополното ведомство.

С приключването на трансакцията новата обединена компания ще се превърне във втората най-голяма на животозастрахователния пазар с дял от 21,6%.

Лидер ще остане ЗАД „Алианц България Живот“ АД с дял от 26,3%.

Преди осъществяването на сделката „ДЗИ –Животозастраховане“ ЕАД е на четвърто място с дял от 11,3%, а непосредствено след него с дял от 10,3% се нарежда „ОББ-МетЛайф Животозастрахователно Дружество“ АД, посочват от КЗК, като цитират данни на Комисията на финансов надзор.

От доклада на КЗК се вижда, че сделката ще бъде осъществена на два етапа. През първия „ДЗИ-Животозастраховане“ ЕАД ще придобие акционерното участие на „МетЛайф ИЮ Холдинг Кампъни Лимитед“ в размер на 40% от капитала на „ОББ-МетЛайф Животозастрахователно Дружество“ АД. През втория етап „ДЗИ“ ще придобие акционерното участие на „Обединена българска банка“ АД в размер на 60% от капитала на придобиваното предприятие.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.