Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | May 25, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Над 60 проекта с потенциал за разкриване на 7000 нови работни места в България чакат за сертификат

Над 60 проекта с потенциал за разкриване на 7000 нови работни места в България чакат за сертификат
Miglena Ivanova

Очакванията ни са през 2019 г. инвестициите да продължат да се повишават. Към настоящия момент в Българската агенция за инвестиции (БАИ) има над 60 проекта в процес на сертифициране, които са на стойност 1.7 млрд. лв. с потенциал да бъдат разкрити още 7000 нови работни места.

Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на XIII Годишни награди „Инвеститор на годината”, организирани от Българската агенция за инвестиции, съобщават от пресслужбата на Министерството на икономиката.

Министър Караниколов изтъкна, че за изминалата година планираните инвестиции по сертифицираните проекти възлизат на над 800 млн. лв., като превишават над два пъти тези от 2017 г.

„Този двоен ръст в сравнение с 2017 г. е изключително показателен, но още по-радващо е, че през 2018 г. отчетохме подобряване и на структурата на инвестициите“, подчерта Караниколов. По думите му нарастването на инвестициите в производството е индикатор за успешната политика на Министерството на икономиката и Агенцията за инвесиции в тази област.

Икономическият министър връчи голямата награда “Инвеститор на годината” 2018 г. на „Юск Бул“ ЕООД – фирмата, която стои зад датската търговска верига JYSK. Компанията е на българския пазар от 2005 година, като до момента е инвестирала 200 млн. лв.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.