Японската "Нидек" планира разкриването на още 70 нови работни места в звено за R&D

Японската "Нидек" планира разкриването на още 70 нови работни места в звено за R&D

Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева връчи сертификат клас А за инвестиция в научна и развойна дейност за 4 827 500 лв. на компанията "Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България" ЕООД.

По проекта се предвижда разкриването на 70 нови работни места, съобщават от пресслужбата на Министерството на иновациите и растежа.

Инвестиционният проект предвижда изграждане на експертен екип за научноизследователска и развойна дейност. Тя ще бъде съсредоточена върху разработване на инвертори за електронна тяга, бордови и извънбордови зарядни устройства, преобразуватели и всякакви приложения за моторни задвижвания.

"Нидек Елесис Ар енд Ди Юръп България" ЕООД е част от японската корпорация Нидек, лидер в автомобилната индустрия. Тя е сред най-големите производители на електрически двигатели и компоненти в своята сфера с мащаба на производство, степента на специализация и конкурентните си дейности.

От юни досега са сертифицирани 11 инвестиционни проекта на обща стойност за над 75 млн. лв., допълва се в съобщението. С проектите се очаква да бъдат разкрити близо 1000 нови работни места.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.