Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | August 4, 2020

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура

Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура
Petya Dimitrova

Бизнесът се интересува от обновяването на градската инфраструктура и обществения транспорт, и внимaтeлнo cлeди пpoeĸтитe зa града, които общината планира и реализира. Това  каза Taня Koceвa-Бoшoвa – пpeдceдaтeл нa Упpaвитeлния cъвeт нa ACБCБ на среща с кмета на София Йорданка Фандъкова, пише economynews.bg.

Асоциацията обединява над 35 собственици на бизнес сгради в България и работи за създаване на добра среда за обитаване и бизнес в страната.

На срещата бяха обсъдени основните пътни инфраструктурни проекти, които се изпълняват в София, както и строителството на метрото и на обществени паркинги. Сред засегнатите теми са били поддържането на зелените площи и увеличаването на озеленяването в града, в контекста на създаване на качествена среда за работа и живот.

Асоциацията на собствениците на бизнес сгради в България приветства въвеждането на правила за движение на тротинетки в града, както и обособяването на места за тяхното паркиране заедно с двуколесни превозни средства и предложи да предостави места за тяхното паркиране и обслужване в сградите на своите членове.

Бизнесът се интересува от наредбите за озеленяване и за градската среда, които общината подготвя. Предвижда се двата документа да бъдат представени и да се сформира професионална работна група с участието на Асоциацията с цел обсъждане на планираните промени в двете наредби.

Обсъдено бе да продължи съвместната работа по подаване на сигнали към Столичен Инспекторат по въпроси, касаещи средата за обитаване около офис сградите.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.