Има и дружества, които са на печалба за полугодието

market-research

Вече започнаха да бъдат публикувани счетоводните отчети на много от публичните дружества. Едно от тях, което е на печалба, е „Енергоремонт холдинг” АД, което завърши второто тримесечие на 2015 г. с печалба от 503 хил. лв. За сравнение дружеството спечели 105 хил. лв. през същия период година по-рано или има голямо нарастване от близо 5 пъти.

„Енергоремонт холдинг” АД е най-голямата структура в България, която е специализирана в проектирането, строителство, доставката и монтажа на енергийни съоръжения и пълен инженеринг в браншове като енергетиката, инженерната инфраструктура, промишленото строителство, минната и газово-нефтената промишленост. От повече от година холдингът има и нови международни проекти в Югоизточна Европа и Близкия изток.

За 29.07.2015 г. е свикано общо събрание на акционерите, на което компанията трябва да представи инвестиционната си програма за тази година.

Базираното в Севлиево дружество ЕМКА АД пък отчита за второто тримесечие на 2015 г. ръст на печалбата от 69.9% на годишна база до 2.617 млн. лв., като година по-рано положителният финансов резултат на дружеството е бил 1.540 млн. лв.

Дружеството произвежда различни кабели, включително силови захранващи кабели, инсталационни кабели, телекомуникационни кабели, контролни кабели, индустриални кабели и кабели със специално предназначение.

Основните акционери в ЕМКА АД са "Индустриален капитал холдинг" АД, което притежава 33.42% от капитала и КЕМП АД с 37.71%.

Едно от дружествата, което е на загуба през първото полугодие на 2015 г. в размер на 1.022 млн. лв., е „Слънчев бряг” АД, като реализираната загуба нараства 6.15 пъти в сравнение с отрицателния финансов резултат, отчетен към края на юни 2014 г., когато той е бил 166 хил. лв.

Загубата се увеличава с 856 хил. лв., като основната причина за нея е големият размер на разходите за амортизации, посочват от предприятието. Става дума за амортизации на стойност 782 хил. лв.

Един от най-търгуваните холдинги на БФБ-София "Стара планина холд" АД очаква продажбите за седемте месеца на 2015 г. да бъдат с 3.93% по-ниски спрямо същия период на 2014 г. или 107.232 млн. лв. с натрупване, съобщават от холдинга чрез българската борса.

Прогнозите на дружеството само за юли са за продажби в размер на 14.071 млн. лв. на консолидирана основа, а с натрупване от началото на годината да достигнат 107.232 млн. лв.

Печалбата на „М+С Хидравлик” АД, което е част от холдинга, е 1.324 за юни.

Автор: Анна Брандийска

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.