Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | December 11, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Endava обяви сливането си с Velocity Partners

Endava обяви сливането си с Velocity Partners
Miglena Ivanova

Международната компания за IT услуги Endava и Velocity Partners, лидери в разработката на иновативни софтуерни решения в Латинска Америка, официално обявиха сливането си. След промяната организацията разполага с над 4 600 IT специалисти и нови шест центъра за разработка на софтуер в Аржентина, Уругвай, Венецуела и Колумбия, освен съществуващите в България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Колубмия, съобщават от Endava.

След сливането компанията ще увеличи капацитета си за предоставяне на услуги и технологии, както и за обслужването на клиенти от различни части на света. Очакванията са да засили дейността си в Северна Америка и да продължи устойчивия си растеж на глобално ниво.

От основаването си Endava постига среден ръст на приходите от 38% на годишна база. Бързото си международно развитие компанията дължи на комбинация от стабилен вътрешноорганизационен растеж и успешна стратегия за придобивания, посочва се в съобщението.

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 г. след сливането с компанията за разработка на софтуер ISDC. Това бе поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София се е увеличил над два пъти, а плановете са до края на 2018 г.да разполага с над 350 високо квалифицирани специалисти.

Добави коментар