ЕК одобри нова европейска програма за младежко предприемачество

young-people-1

ЕК одобри предложената от българския евродепутат Андрей Новаков нова европейска програма за младежко предприемачество. Инструментът, който беше кръстен с името A.L.E.C.O., е с бюджет от 1 млн. евро и е първото изцяло българско предложение в сферата, което бива одобрено и финансирано, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. A.L.E.C.O. е получила оценка с една степен под максималната възможна и се очаква да заработи през 2017 г. Името на програмата е вдъхновено от българския писател и пътешественик Алеко Константинов и е абревиатура от Achieve Leadership in Entrepreneurship and Cooperation Opportunities (Постигане на лидерство в предприемачеството и бизнес възможности).

Чрез новия инструмент ще се предоставя финансова подкрепа на млади предприемачи от страните-членки на ЕС, за да намерят подходящи компании в САЩ, Канада, Сингапур, Япония, Китай и Южна Корея, в които да трупат опит до 6 месеца.

С бюджет до 1 млн. евро трябва да бъдат подкрепени до 200 кандидати от България и от цяла Европа. За да се възползват, те трябва да имат осъществим бизнес план, да са основали наскоро своя компания или да са участвали в програма „Еразъм за млади предприемачи".

Очаква се програмата да финансира до 70 на сто от предварително определените разходи по време на престоя, както и до 1000 евро за пътуване на предприемача до избраната страна.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.