Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | September 15, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Progress придоби DataRPM за 30 млн. долара

Progress придоби DataRPM за 30 млн. долара
Miglena Ivanova

Progress обяви, че е придобила DataRPM, водеща компания в областта на когнитивната прогнозна поддръжка (cognitive predictive maintenance) за пазара на индустриалния „Интернет на нещата“, съобщават от Progress. Сделката е на стойност 30 млн. долара.

Придобиването е ключова част от стратегията на Progress за предоставяне на най-добрата платформа за създаване и пускане на когнитивни приложения.

Постоянно увеличаващите се обеми от данни, генерирани от машини и хора, както и бързо навлизащите нови устройства и дигитални допирни точки изискват от организациите да поставят на първо място разработката на когнитивни приложения, за да продължат да бъдат успешни.

„Progress отдавна предлага платформа за създаване и пускане на критични за бизнеса приложения. Бъдещето на приложенията включва на първо място наличието на когнитивни възможности и ние сме решени да предложим най-добрата платформа за създаването и пускането им“, каза Йогеш Гупта, главен изпълнителен директор на Progress.

„Клиентите и партньорите ни вече ползват много от ключовите функционалности на продуктите ни, необходими за това – инструменти за front-end разработка, мобилност, услуги за back-end приложения и свързаност на данните. С придобиването на DataRPM вече разполагаме и с водещи функционалности за прогнозни анализи, които да допълнят нашата платформа за когнитивни приложения", допълва той.

DataRPM предоставя решение, носител на редица награди, за прогнозна поддръжка за индустриалния „Интернет на нещата“. Патентованата платформа на компанията автоматизира прогнозното моделиране, ползвайки собствени функционалности за мета обучение. По този начин тя повишава качеството, точността и времето за прогнозиране на повреди на дадено оборудване, което води до спестяване на стотици милиони долари.

Технологията дава възможност на клиенти като Jaguar, Samsung, Mitsubishi Heavy Industries да прогнозират и предотвратяват повреди на активи, да повишават възможностите и ефективността за генериране на резултати за индустриалния „Интернет на нещата“.

Технологията на DataRPM регистрира случайни и неизвестни повреди чрез комбинация от неконтролирани и полуконтролирани техники на обучение, спестяващи на компаниите стотици милиони долари чрез предотвратяване на нефункциониране на критични активи и максимално увеличаване на качеството и ефективността.

DataRPM отговаря на огромната нужда от специалисти по данни, като обучава машините да автоматизират работата с данни чрез техника, наречена „мета обучение“, която се „учи“ от опит и обратна връзка. Тя спестява на индустриалните компании необходимостта да инвестират в големи екипи от специалисти по данни.

Доказана е възможността на платформата на DataRPM за хоризонтално скалиране с цел наблюдение и следене на всякакъв брой индустриални машини.

С придобиването на DataRPM Progress дава възможност на клиентите си да обработват огромни обеми от данни с цел бързо и лесно създаване на когнитивни приложения.

Компанията демократизира машинното обучение, като го прави достъпно за всяка организация. DataRPM ще продължи да предлага решението си за когнитивна прогнозна поддръжка за IIoT като част от Progress, подкрепена с повече инвестиции и ресурси.

Интеграцията на технологиите на DataRPM и Progress вече започна и се очаква обновените продуктови предложения да бъдат налични за първите партньори и клиенти, които ще ги ползват, по-късно тази година.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.