Глобалният AI пазар се очаква да надвиши 2 трлн. долара до 2030 г.

Глобалният AI пазар се очаква да надвиши 2 трлн. долара до 2030 г.

Глобалният пазар на машинно обучение се очаква да нарасне от 26,03 милиарда долара през 2023 г. до 225,91 милиарда долара до 2030 г., при среден годишен темп на растеж от 36,2%, според данни на Fortune Business Insights.

Глобалният пазар на изкуствен интелект (AI) същевременно се очаква да нарасне от 515,31 милиарда долара през 2023 г. до над 2 трилиона долара до 2030 г., при среден годишен темп на растеж от 21,6%, според същите данни.

Изкуственият интелект и машинното обучение помагат на малките и средни предприятия при автоматизиране на рутинни, повтарящи се задачи, като им спестява време и намалява разходите за труд, посочва софтуерната компания SoftOne.

AI също така подпомага мениджърите да вземат решения, основани на данни, чрез идентифициране на модели, прогнозиране на пазарни тенденции и предоставяне на практични анализи.

Изкуственият интелект анализира и данни за поведението на клиентите с цел създаване на персонализирани преживявания, а това подобрява клиентското обслужване.

Бизнесът трябва да използва платформи за данни за клиенти (CDP), за да може да консолидира всички данни и да разполага с възможността за общия им преглед. Когато всички данни са централизирани и защитени на едно място, става много по-лесно те да се анализират и да се предприемат необходимите действия.

Такъв тип платформи са съвременните ERP, CRM и B2B решения.

Допълнително бизнесът трябва редовно да събира отзиви от клиентите си чрез анкети, формуляри за обратна връзка и социални медии, за да подобри и осигури безпроблемното им изживяване навсякъде, независимо дали то е във физически магазин, онлайн или в социалните медии.

Също така компаниите трябва да могат да осигуряват отстъпки и специални оферти, да предложат стимули за лоялност на клиенти си и - не на последно място, да имат възможността да са във връзка с тях, за да проверят дали са доволни и да им предложат помощ или допълнителни ресурси, свързани с покупките им.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.