Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

iLove Bulgaria – новата интерактивна платформа за туристите в страната

iLove Bulgaria – новата интерактивна платформа за туристите в страната
Alexandra Fileva

Министерството на туризма съобщи, че интерактивната платформа iLove Bulgaria, която е разработена от Horizon Software Solutions, вече е активна.

Платформата бе пусната пилотно в две регионални нейни версии - за Добрич и Варна. В договора между фирмата и Министерството на туризма е включено както пускането на платформата на национално ниво, така и маркетинговото му обслужване и възможността за безплатно включване на общините към него.

„От днес (14 декември) започва поставянето и на специални табели на всеки от обектите, които ще могат да бъдат сканирани през мобилните телефони на туристите и по този начин да научават повече информация за тях“, обясни министърът на туризма Николина Ангелкова. Всяка табела ще има QR код, който може да се сканира с мобилно устройство. Така туристът получава информация за обекта, който е посетил, но паралелно с това печели бонус точки, срещу които получава и поощрителни награди.  Платформата, така и информацията за всеки от обектите ще е достъпна на 12 езика. Има опция информацията за обектите да бъде предоставяна на неограничен брой езици – в дългосрочен план.

Всеки потребител, който изтегли приложението, ще бъде регистриран в системата. Така министерството ще разполага с точна информация за нуждите и интересите на туристите. Чрез платформата много по-лесно ще може да се направи планирането на маркетингови дейности и таргетирани кампании по националност, пол, възраст и др. много по-лесно за Министерсвото на туризма.

Horizon Software Solutions в момента разработват I Love France, I Love Monaco, I Love Australia, като iLove Bulgaria е първата платформа, която ще действа с толкова много компоненти.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.