Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | October 21, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

2 коментара

Словенската верига “Меркатор” ще инвестира над 2 млн. евро в нови хипермаркети в България

Словенската верига “Меркатор”  ще инвестира над 2 млн. евро в нови хипермаркети в България
Мария Черешева

Словенската верига за бързооборотни стоки "Меркатор", която развива веригата хипермаркети "Рода" в България, възнамерява да инвестира 2.23 млн. евро през тази година за дейността си в страната. Това са съобщили от компанията пред Investor.bg. През 2011 г. инвестициите на компанията у нас са били значително по-малки – 889 хил .евро.

През 2012 г. "Меркатор" ще отвори 5 нови супермаркета в България, първият от които ще започне работа на 15 март в столичния квартал Дианабад.

През 2011 г. компанията започна да развива и по-малък формат магазини у нас. Първият обект бе отворен през ноември в Студентски град – София в търговски център South Mall.

Инвестициите на "Меркатор Груп" за 2011 г. са в размер на 122 млн. евро. Те са вложени основно за развитие на търговската мрежа на пазарите, на които тя оперира, съобщават от компанията.

"Меркатор Груп" развива дейност в седем страни от региона. Тя има над 24 хил. служители и 1500 търговски обекта с обща площ от 1.3 млн. кв. м. Веригата стъпи на българския пазар  през 2010 г., като до момента има два обекта в столицата, както и магазини в Стара Загора.

Коментари

  1. Мачо

    Тая верига май прелива от пусто в празно.Закриват Хипермаркети във Варна и Стара Загора и откриват,Бакалии в София. 🙂 🙂 🙂

  2. Въпросът е ни чул ни видял.И най много това важи за текущите,ХА ХА ХА.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.