Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | July 24, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Сингапурската IT компания Асrоnіѕ планира да разшири значително екипа си в България

Miglena Ivanova

Сингапурската IT компания Асrоnіѕ, която създава coфтyepи зa бекъп и решения за защита на софтуера, има сериозни планове за България.

„В момента имаме малък офис в София, с 21 служители, но смятаме до 2 години да увеличим броя им до 300. Основно софтуерни инженери, надяваме се повечето да са българи. Но, разбира се, можем да наемем и хора от други страни“. Това коментира в технологичното шоу UpDate на Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор и съосновател на Асrоnіѕ Сергей Белоусов.

„Всяка следваща година е по-тежка откъм кибератаките, защото има все повече данни, устройства и зависимост от тези устройства“, коментира Белоусов. Според него най-лошият вид кибератака е тази, при която се губят данни, защото много компании разчитат на тях.

„Трябва да използвате софтуер, който защитава вашите данни и устройства, както и софтуер за съхранение на данни като нашия, за да имате няколко копия на информацията. Това, което се опитваме да направим като компания е да създадем един цялостен софтуер, който не само да защитава данните, но и да ги архивира“.

От продажбата на обувки в бившия Съветски съюз до оглавяване на IT империя за милиард долари – личната история на Белуосов е наистина интересна. Той не е обикновен жител на Сингапур. Роденият в Русия сериен предприемач е също така и инвеститор, визионер и лектор. Освен съосновател и главен изпълнителен директор на Acronis, глобална компания за защита на личните данни, той е и старши партньор в Runa Capital, инвестиционен фонд, насочен към технологиите. Нетното му състояние се оценява на около 600 млн. долара, а 46-годишният милионер, който живее в Сингапур, където е централата на Acronis, както и в Лондон и Бостън, изглежда наистина има и големи планове за България с Acronis.

Какво мисли той за скандала с данните на Facebook и коя е последната висока сума, която властите са платили за откуп на откраднати данни – вижте във видео материала.

Тагове

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.