Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 14, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Българо-израелското дружество „ЛС Тюбс“ ще строи завод за производство на туби за козметика в Габрово

Българо-израелското дружество  „ЛС Тюбс“ ще строи завод за производство на туби за козметика в Габрово
Miglena Ivanova

Регистрираното през 2016 г. българо-израелско дружество „ЛС Тюбс“ АД ще прави завод за производство на туби за козметика в Габрово.

Заради инвестицията на днешното си заседание правителството отпусна почти 420 хил. лева за реконструкция на участък от ул. „Индустриална“ и за продължение на улицата до терена, в който ще бъде построено предприятието, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет.

Средствата се отделят от бюджета на Министерството на икономиката.

Инвестиционният проект на е сертифициран по реда на Закона за насърчаване на инвестициите. Инвестицията ще бъде на обща стойност почти 10,9 млн. лева, изцяло за придобиване на дълготрайни материални активи – машини и оборудване.

Двете производствени линии ще бъдат закупени и монтирани последователно през 2017 г. и 2018 г.

Годишният капацитет на производството е планирано да бъде 21 500 000 екструдирани туби.

С осъществяването на проекта ще бъдат разкрити 68 нови работни места. 30 от служителите ще са с висше образование, 30 – със средно, а осем с основно. Предвидено е обучение на персонала в Израел и България през 2017 г. и 2018 г.

Както в. „Капитал“ писа преди време, Съдружници в “ЛС Тюбс” са израелската компания “Лагеен тюбопласт” и габровската фирма производител, оперираща в областта на тубното производство, “СТС пак холдинг”.

Дружеството се представлява от израелския гражданин Дейвид Делуя, който е определен за изпълнителен директор. В съвета на директорите са общо четирима души – двама от страна на израелския партньор и двама от българска страна.

“Лагеен тюбопласт” имат такова производство в Израел. Интересът им е да стъпят в България, където да имат добър партньор. Тъй като голяма част от техните продажби се осъществяват в Европа, с пуска на завода очакванията са за осигуряване на по-голяма гъвкавост.

Добави коментар