"Адифарм" ще строи нова производствена база в София

"Адифарм" ще строи нова производствена база в София

Фармацевтичната компания "Адифарм" ЕАД ще изгради нова производствена база в м. "Толева махала", район "Връбница", Столична община.

Това става ясно от инвестиционно предложение, входирано от компанията в РИОСВ-София на 15 април 2024 г., съобщава Economic.bg.

Новото производство

Предвижда се в новата сграда да се произвеждат лекарства и хранителни добавки, а на по-късен етап да бъде добавена възможност за производство на стерилни лекарствени форми.

Производството ще бъде с обща разгъната площ 13 000 кв. м, разположено на два етажа.

Планът е върху 5000 квадратни метра площ да бъдат изградени административна сграда, енергиен център, трафопост, жилища, обслужващи дейността на предприятието.

Компанията залага и изграждането на нова техническа инфраструктура, включително пътна връзка с бул. "Европа".

Преди да бъде изпълнено инвестиционното предложение, то предстои да бъде съгласувано с Изпълнителната агенция по лекарствата, а също така и да бъде регистрирано в Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Размерът на инвестицията не се споменава в публикуваното инвестиционно предложение.

Кои са "Адифарм"?

"Адифарм" ЕАД е компания в сферата на производство на фармацевтични химични продукти и хранителни добавки. На пазара е над 25 години. Нейните продукти се разпространяват в 36 страни.

През декември 2022 г. компанията получи от държавата сертификат клас А за инвестиционния проект "Производствен и научно-изследователски фармацевтичен комплекс", който ще се реализира в с. Волуяк, Столична община.

Фирмата е регистрирана в София през 1994 г. В Съвета на директорите участват Абдулсалам Халед Хомси Сахтура, Надка Лазарова Радоевска и Адел Хомси Сахтура. А едноличен собственик на капитала е Абдулсалам Халед Хомси Сахтура.

Споделете:

Сходни статии

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.