5 пъти е нараснал броя на висококвалифицираните служители в завода на Сименс в Правец

Siemens_conference

Броят на работещите в завода за измервателна апаратура на технологичната компания Siemens в Правец достигна 300. Компанията отчита петкратен ръст на персонала в предприятието от 2007 г. насам, когато фабриката за изолация на активни части BH отваря врати със 60 назначени служители. Това стана ясно на събитието, организирано от Германо-Българската индустриално-търговска камара и Siemens по случай 135-годишнината на компанията в България.

По думите на Дечко Карагьозов, оперативен директор на производствената база в Правец, проектите на Siemens за Европа и света се разработват от висококвалифицирани български младежи.

Според Карагьозов, едно от най-важните постижения на компанията е въвеждането на lean техники за управление, които позволяват на фабриката да произвежда по най-ефективния начин компоненти от хартия и мед, чието сглобяване се извършва  в Правец, но се изнасят за Франция и Германия.

От технологичния гигант представиха и новата си система намаляване на трудовите злополуки. „Тази инициатива все още е в процес на развитие, но се надяваме да предотврати потенциални наранявания на служителите на работното им място”, обясни още оперативният мениджър на предприятието.

Siemens дебютира с изграждането на ТЕЦ Контург Марица Изток 3, ТЕЦ Свилоза, който е с нова генерираща мощност за подобряване техническите показатели на централата и с развитието на технологии в сферата на здравеопазването. В тази област компанията вече има доставени 8 дигитални мамографа, които дават възможност за откриване на раково заболяване в ранна фаза  в болниците в Русе, Монтана, Сливен, Благоевград, Велико Търново, Смолян, Пловдив и Плевен.

Автор: Кристина Николова

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.