Акциите на „Сирма Груп Холдинг” ще се търгуват от днес, 23 ноември

capital_markets_banner

Търговията с акциите на „Сирма Груп Холдинг” АД на регулиран пазар или Българска фондова борса – София АД, започва от 23 ноември, понеделник. Това става ясно от взетите от Съвета на директорите на БФБ решения на провелото се на 18 ноември заседание на борсата.

Търговията с акциите на дружеството на борсата започва две седмици по-рано в сравнение с очакваната предварителна дата, 11 декември 2015 г. Тази дата беше съобщена от инвестиционния посредник, който осъществи първичното публично предлагане на софтуерната компания, Елана Трейдинг.

Решението на БФБ-София идва само два дни, след като Комисията за финансов надзор вписа емисията на „Сирма Груп Холдинг” АД в регистъра на публичните дружества.

Търговията с книжата на „Сирма Груп Холдинг” АД ще започне на 23 ноември при референтна цена в размер на 1.2 лв., като това е и емисионната цена, по която инвеститорите платиха всички акции от първичното публично предлагане на дружеството.

Поръчките за покупка и продажба ще могат да се въвеждат с минимална стъпка на котиране с точност от три знака след десетичната запетая.

Съгласно правилата за допускане до търговия на БФБ-София емисията на „Сирма Груп Холдинг” АД ще бъде поставена под наблюдение за срок от 3 месеца, като през това време компанията не трябва да изпада в несъстоятелност или спрямо нея да започва производство по ликвидация. През този период също така компанията не трябва да разкрива регулираната задължителна информация (финансови отчети и други), както и да регистрира определен оборот и брой сключени сделки.

По принцип емисиите, допуснати до търговия на Сегмент „Standard” на БФБ-София АД, до който се допуска и емисията на „Сирма Груп Холдинг” АД, трябва да отговарят на следните критерии - за последните 6 месеца средномесечният оборот от сключените на борсата сделки да е по-голям от 4 хил. лв. и средномесечният брой на сключените сделки да е по-голям от 5.

БФБ-София АД допусна до търговия 59 360 518 акции на „Сирма Груп Холдинг” АД с номиналната стойност на една акция от 1 лв. Борсовият код на емисията е SKK.

Софтуерната компания „Сирма Груп Холдинг” АД успя да набере близо 11.5 млн. лв. от борсата, като фирмата проведе едно от малкото първични публични предлагания (Initial Public Offering или IPO) на БФБ-София от 2013 г. насам, като то е успешно.

Цената на IPO-то на „Сирма Груп Холдинг” АД, беше 1.20 лв. за една ценна книга, като това беше и минималната цена от предварително обявения ценови диапазон, по който можеха да бъдат записани книжата, а максималната цена беше 1.65 лв. за брой.

Автор: Анна Брандийска

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.