Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | March 27, 2019

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Община Стара Загора ще с партнира с държавно дружество за местната индустриална зона

Община Стара Загора ще с партнира с държавно дружество за местната индустриална зона
Miglena Ivanova

„Национална компания индустриални зони“ ЕАД (НКИЗ) ще бъде партньор на Община Стара Загора по реализацията на проекта „Индустриална зона Загоре“ ЕАД, съобщават от държавното дружество.

Преди около месец Община Стара Загора регистрира общинско дружество и покани НКИЗ да стане акционер в него. В момента националната компания се очаква да получи съгласие от принципала си - Министерството на икономиката, да се включи в проекта.

Целта на партньорството на НКИЗ с Община Стара Загора са съвместните действия за привличане на инвеститори и развитие на зона „Загоре“.

„Индустриална зона Загоре“ ЕАД, в което са апортирани три имота, ще има капитал в размер на близо 10 милиона лева.

Общината е отредила за развитие на индустриална зона терен от 115 дка, разположен в кв. „Зора“ на Стара Загора. Имотите се намират в близост до пътя Стара Загора – Бургас, на 10 километра от магистрала „Тракия“.

Теренът е равнинен, разположен е в урбанизирана територия и е подходящ за изграждане на индустриален парк. В близост до него минават линии на градския транспорт, а до границата на парцела има ток, вода, газ, канализация.

Причина за старта на новия проект на НКИЗ в Стара Загора за реализирането на индустриална зона съвместно с общината е засиленият инвестиционен интерес към града. Решението за създаване на акционерно дружество за изграждане на модерен индустриален парк беше подкрепено единодушно от Общинския съвет в Стара Загора.

Добави коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.