Инвестиция за 30 млн. евро предстои да бъде направена в Плевен

bai-1

Мащабна инвестиция за 30 млн. евро предстои да бъде направена в Плевен. Това съобщи Стамен Янев, Изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции (БАИ) по време на кръгла маса, организирана от БАИ с участието на представители на регионалния бизнес, държавната и местната власт. Toй обаче не разкри повече подробности покрай проекта. 

Планира се разработване на стратегия за инвестиции по региони, стана ясно по време на срещата. Меглена Кунева, Заместник министър-председател по координация на европейските политики и институционалните въпроси разкри, че в момента се работи активно и за намаляване на административната тежест при навлизането на нови инвеститори на пазара, което в момента е една от основните пречки за чужди инвестиции в страната.

Плевен е град с отлично географско местоположение, заради което разполага с голям потенциал за привличане на чужди инвестиции, които да спомогнат за изграждане на нови индустриални зони в района, коментира Стамен Янев.

Припомняме, че миналата седмица в Плевен беше открит завод за кабелно оборудване на Нексанс Аутоелектрикс с 50 нови работни места, като се очаква в бъдеще да се наемат още специалисти.

 

 

 

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.