Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | November 14, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Държавата и общината в Стара Загора ще строят съвместно индустриална зона

Държавата и общината в Стара Загора ще строят съвместно индустриална зона
Miglena Ivanova

Индустриална зона ще бъде изградена край Стара Загора. Тя ще се строи съвместно от общината и държавата, като местната администрация ще участва в съвместното дружество с терен от 110 дка, централната – с парична вноска, с която ще се строи инфраструктурата.

Това стана ясно дискусия “Да! На българската икономика” за индустриалното развитие на регион Стара Загора с представители на местната власт и бизнеса, съобщават от Министерството на икономиката.

Създаването на модерна Индустриална зона в Стара Загора ще бъде механизъм за привличане на качествени инвестиции в региона, коментира заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

Той допълни, че Стара Загора е сред лидерите по БВП и един от регионите с най- голям потенциал от гледна точка на инфраструктура и кадри.

“Стара Загора е лидер в преработващата промишленост с традиции в машиностроенето, но има голям потенциал за развитие на високотехнологични, модерни предприятия, които до задържат младите хора в областта и допълни, че може да се превърне и в логистичен хъб“, посочи той.

Борисов допълни, че съществуват възможности територията на бившото летище край града също да бъде част от такава зона.

Добави коментар