Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

ENTERPRISE | June 22, 2018

Отиди най-горе

Най-горе

Няма коментари

Производителят и дистрибутор на Pepsi за България сменя собственика си

Производителят и дистрибутор на Pepsi за България сменя собственика си
Miglena Ivanova

След като през миналата година белгийската компания Spadel придоби дела на  Advent International в производителя и дистрибутор на бутилирана вода “Девин” АД, на пазара на безалкохолни напитки в България се задава още една голяма сделка.

Karlovarské minerální vody, a.s. (KMV) – най-големият производител на минерална и изворна вода в Централна Европа, купува „Куадрант Бевъриджис“ АД, производител и дистрибутор на продуктите на Pepsi за България, съобщават от „Куадрант Бевъриджис“.

„Куадрант Бевъриджис“ оперира на българския пазар от 2007 г. Компанията бутилира и разпространява напитките с марки Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess, Pepsi-Lipton International и студения чай с марка Lipton, Gat Foods, соковете и нектари Prisun и водата Bellissima.

„Куадрант Бевъриджис“ е дистрибутор и на енергийната напитка Rockstar.

Сделката подлежи на регулаторно одобрение от страна на Комисията за защита на конкуренцията в България и се очаква да бъде завършена през първата половина на 2017 г.

KMV развива дейност в 26 страни и е семейна компания, собственост на фамилията Паскал. Компанията има общо 1 200 служители.

Добави коментар