Производител на сладкарски изделия строи завод във Враца за 18 млн. лева

Производител на сладкарски изделия строи завод във Враца за 18 млн. лева Снимка: Община Враца

Производителят на вафлите "Хели" и "Синьо лято" - фирма BG LINE ("Синьо лято 23" ООД), започва да строи нов завод във Враца.

Инвестицията е в размер на 18 млн. лева, като не се уточнява какъв брой работни места ще бъдат създадени.

На официална церемония е направена първата копка на предприятието, вижда се от публикацията на Община Враца на страницата на местната администрация във Facebook.

Базата на новото производство ще бъде разположена на площ от 5000 кв.м. Предприятието се намира в близост до заводите на "МД Електроникс" и "Теклас България".

Плановете са производственият комплекс да бъде построен за 12 месеца.

Инвеститорът присъства на пазара на захарни изделия от 2007 г. Компанията има 6 производствени бази в България. Продуктите ѝ се изнасят в Европа, както и в държави от Близкия изток и Северна Африка.

Фирмата произвежда хрупкави, меки и ретро вафли, кейкове, сиропирани десерти, соленки, мъфини, линия продукти без захар и др.

Компанията е основана през 1995 г. под името "Суитлайф". Първоначално тя се занимава с внос и дистрибуция на захарни изделия, според информация на сайта ѝ. През 2007 г. започва производството на собствени продукти.

Брандът BG LINЕ, под който оперира компанията, е създаден през 2013 г., за да се осъществява търговия извън България. В компанията работят над 500 души.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.