Venmo for Business - още един инструмент за P2P плащания, който малкият бизнес да обмисли

Venmo for Business - още един инструмент за P2P плащания, който малкият бизнес да обмисли

Venmo вече не е само за поколението Z. Venmo for Business е лесно решение за безконтактно плащане, което малките предприятия трябва да обмислят да интегрират, ако са насочени към дейност в САЩ.

Популярността на безкасовите, peer-to-peer (P2P) платежни услуги като Venmo, собственост на PayPal, нараства, което ги прави задължителни за бизнеса, пише онлайн изданието business.com. Пандемията от COVID-19 значително увеличи използването на безконтактни плащания, което милениалите и поколението Z вече прегърнаха.

Ако по-младите хора съставляват голяма част от клиентската ви база, ако имате нов бизнес или търсите допълнителни възможности за плащане за вашия малък бизнес, ето какво трябва да знаете за Venmo for Business.

Какво е Venmo и как работи?

Важно е да разберете как работи основната услуга на Venmo, когато обмисляте използването на Venmo for Business. Venmo е една от най-популярните P2P платежни услуги с повече от 70 милиона абонати. Казано по-просто, услугата P2P е дигитален портфейл, който някой може да използва, за да плати на друго лице чрез приложение за мобилен телефон.

Ако някой тепърва започва работа с Venmo, той трябва да изтегли приложението за iOS или Android Venmo, да създаде личен профил, да свърже акаунта си във Venmo с банкова сметка, кредитна карта или дебитна карта. След това потребителят може да започне да изпраща и да получава пари до и от други потребители на Venmo.

Няма разходи за използване на Venmo като P2P решение за безконтактно плащане; обаче, ако използвате кредитна карта, за да финансирате парите, които изпращате на някого, има такса от 3%.

Една от уникалните характеристики на Venmo е, че освен че изпраща пари, приложението прави публичните плащания публични чрез новинарска емисия, подобна на социалните медии.

Какво е Venmo за бизнеса?

Представителите на поколението Z и милениалите съставляват 82% от потребителската база на Venmo. Затова е естествена стъпка те да използват Venmo, за да плащат на компании за стоки или услуги.

След пилотна програма през 2020 г. Venmo стартира Venmo for Business през 2021 г., с която позволи на малкия бизнес да създава бизнес профили и да приемат Venmo като форма за плащане. От началото на пандемията все повече потребители избират безконтактно плащане, което прави Venmo for Business идеално решение за плащане.

Как да започнете с Venmo for Business

Ако искате вашият малък бизнес да предлага Venmo като опция за плащане и да приема Venmo плащания от клиенти, ще трябва да създадете акаунт във Venmo, да добавите бизнес профил и да въведете бизнес информацията си.

Ако вече имате личен акаунт в Venmo, отворете приложението, докоснете иконата на вашия профил и докоснете Настройки. Трябва да видите опция, която казва Създаване на бизнес профил.

Ако все още нямате личен акаунт в Venmo, можете да създадете акаунт и бизнес профил едновременно. Изтеглете приложението Venmo и изберете опцията Бизнес. Докоснете Регистрация. На следващия екран изберете Първи стъпки. Въведете вашето име и имейл адрес. Създайте парола. Докоснете бутона Съгласен. Въведете мобилния си номер и докоснете Изпращане на код. Въведете четирицифрения код, който ще получите, за да потвърдите телефонния си номер, след което попълнете заявлението за вашия бизнес профил и се потвърдете.

Процесът на регистрация на бизнес профила е бърз и лесен. След като изпълните горните стъпки, въведете бизнес информацията, която Venmo изисква.

Можете да създадете само един бизнес профил.

В момента Venmo и Venmo for Business са достъпни само за жители на САЩ с банкови сметки в САЩ.

Как клиент може да плати с Venmo?

След като настроите бизнес профил, можете да започнете да приемате плащания за стоки и услуги. Вашият клиент трябва да има личен акаунт във Venmo. Ако друг бизнес иска да ви плати, той ще се нуждае от бизнес профил. Ако искате да платите на друг бизнес, този бизнес също ще се нуждае от бизнес профил на Venmo.

Можете да приемате Venmo плащания от клиенти чрез приложението Venmo, на вашия уебсайт или лично с QR код. Клиентите могат да използват и дебитна или кредитна карта на Venmo за плащане на бизнес.

Ако клиентът ви плаща чрез приложението Venmo, той ще избере вашия бизнес, ще въведе сумата на транзакцията и ще изпрати трансакцията. Ако е необходимо, те могат да използват функцията за търсене на Venmo, за да намерят вашия бизнес.

Клиентите могат също да използват Venmo на вашия бизнес уебсайт или мобилно приложение, ако правят онлайн покупка и сте настроили Venmo като опция за плащане. В този случай те ще влязат в акаунта си във Venmo, когато завършат покупката.

За да използвате Venmo като опция за плащане на вашия уебсайт или приложение, ще трябва да интегрирате бутон Pay With Venmo. Можете да направите това чрез платформа за плащане като Braintree или PayPal.

Лесно е да приемате плащания на клиенти лично, като ги накарате да сканират QR кода на вашия бизнес профил на Venmo. Клиентите могат да сканират кода от екрана на вашия смартфон или таблет или можете да изберете да отпечатате кода.

Venmo предлага на бизнес клиенти комплект QR, за да улесни приемането на плащания с QR код.

Как да получа пари от трансакция чрез Venmo Business?

След трансакцията парите се прехвърлят от клиентската сметка Venmo към вашата Venmo сметка, като се използва салдото на клиента или свързания източник на финансиране. Когато в сметката ви във Venmo има пари, можете да ги използвате, за да извършвате плащания с Venmo или да прехвърляте салдото по свързаната си банкова сметка. Няма разходи за това, освен ако не поискате незабавен превод, който превежда средства в рамките на 30 минути. Има такса от 1,5% за незабавен трансфер.

Във Venmo можете да свържете само една банкова сметка, за да получавате пари. Не можете да прехвърляте лични плащания в личната си разплащателна сметка и бизнес плащания в бизнес сметки. Имате обаче възможност да прехвърляте средства между личната си сметка във Venmo и вашата бизнес сметка Venmo.

Какви са разходите и таксите на трансакцията на Venmo Business?

Venmo начислява такса всеки път, когато се извършва бизнес трансакция. За плащания, извършени с помощта на приложението Venmo и QR код, таксата е 1,9% от общата сума плюс 10 цента за всяка трансакция, извършена във вашия бизнес профил. За онлайн плащания таксата е 2,9% плюс 30 цента. Venmo приспада всички приложими такси, преди парите ви да пристигнат във вашата банкова сметка.

Ограничения за бизнес трансакции и банкови преводи

Максималната сума за трансакция за плащане чрез Venmo е 2 999,99 долара. Потребителите също имат общ седмичен лимит на разходи за оторизирани от Venmo търговци от 6 999,99 щатски долара.

За търговците има седмично ограничение на сумата пари, която могат да прехвърлят от бизнес сметката си към свързаната банкова сметка. Ако самоличността ви все още не е потвърдена, лимитът е 999,99 долара на седмица. При потвърдена самоличност той се увеличава на 19 999,99 долара, но не повече от 2 999,99 долара за всеки превод.

Как Venmo се сравнява с други платежни услуги?

Venmo е само една опция за приемане на плащания от клиенти. Има и други цифрови портфейли, които работят като Venmo, както и агрегатори за плащания като PayPal и традиционни процесори за кредитни карти.

Ако избирате между Venmo и процесор за кредитни карти, имайте предвид, че таксите за транзакции на Venmo са значително по-ниски и Venmo не начислява месечни или други такси. От друга страна, много повече хора имат кредитни карти, отколкото сметки във Venmo. Ако приемате само Venmo, а не кредитни карти, вероятно ще пропускате продажби.

Въпреки това, ако вашият пазар се състои предимно от тийнейджъри и милениали, това може да не е толкова голям проблем, тъй като използването на Venmo е повсеместно в тази демографска група.

Когато решавате дали вашият бизнес трябва да получи бизнес профил на Venmo и да приема плащания с Venmo, вземете предвид предимствата и недостатъците на системата. Тя има ниски такси, няма допълнителни такси, настройва се бързо и лесно, не се изисква кредитна проверка, можете да започнете да работите веднага, бързо да превеждате средства по банкова сметка, да плащате в движение, да се ползва на Apple, Android и други мобилни платформи. Позволява и безконтактни плащания.

Venmo обаче не е за всеки. Приложението не се използва широко сред хора над 35 години. Ограниченията за трансфер го правят неподходящ за бизнес с голям оборот. Не включва данъчни изчисления, средствата се смесват в една сметка, което изисква повече счетоводно внимание.

Ако сте едноличен собственик, на свободна практика, независим изпълнител или друг вид малък бизнес, Venmo for Business вероятно е отличен избор за P2P начин на плащане. По подобен начин, ако вашият бизнес продава на млади, разбиращи се от технологии хора от 16 до 35-годишна възраст, Venmo е естествена и лесна възможност за плащане.

Ако тепърва започвате и все още не сте настроили обработка на кредитни карти, Venmo for Business е отличен вариант. И ако вашият бизнес е настроен за множество опции за плащане, Venmo for Business може да бъде добре дошло допълнение към приетите ви методи на плащане.

Споделете:

Присъединете се
към 12 257 читатели

ENTERPRISE е прецизно таргетирано B2B печатно издание за практически бизнес и интелигентно управление.